Et af Alsie Express’ foreløbig to ATR-fly skal fra april til oktober næste flyve charterserier til primært Rom men også Berlin. Pressefoto: Alsie Express.

Rejsebureauer sender dansk flyselskab sydpå

Rejsebureauerne SeaDane Travel fra Sønderborg og Best Travel fra Frederikshavn har sammen booket danske Alsie Express til 27 flyvninger fra Sønderborg til henholdsvis Rom og Berlin.

Sammen vil de to rejsebureauer efter planen fra midten af april til starten af juni samt igen fra begyndelsen af september til midten af oktober sende 15 flyvninger fra Sønderborg til Rom – og SeaDane Travel alene 12 flyvninger fra Sønderborg til Berlin mellem slutningen af juni til starten af august.

Det skriver avisen Jydske Vestkysten på sin hjemmeside.

SeaDane Travel, der primært beskæftiger sig med krydstogter, har hjemme i Sønderborg, mens Best Travel, der er ejet af det svenske rederi Stena Line, har dansk hovedsæde i Frederikshavn.

”Vi har stort set kun flyrejser, hvor vi hovedsageligt har brugt lufthavnen i København i form af ruteflyvninger. Men så fik vi kontakt til Alsie Express og vi har længe gerne ville tilbyde flere rejser fra Jylland,” siger bureauchef hos Best Travel, Rune Thomassen, til avisen. Fra den italienske hovedstad udbyder Best Travel fem ture i Italien.

Indehaver af SeaDane Travel i Sønderborg, Karsten Schøn, er den anden part i rejseudbuddet med Alsie Express. De to danske rejsebureauer deles om Alsie Express’ flysæder – og arrangerer ellers italienske pakkerejser uafhængigt af hinanden.

Flyveturen fra Sønderborg til Berlin er cirka en time, mens det tager små tre timer at flyve fra Sønderborg til Rom med Alsie Express’ ATR 72-500 fly. ATR-flyene hos Alsie Express har typisk to kabineindretninger med plads til henholdsvis 48 og 64 passagerer.

Alsie Express har særflyvninger til England
Mindst tre gange næste år vil Alsie Express igen lufte sit nye Time2Fly-koncept til udlandet.

Weekendturene i dette efterårs premiere på Time2Fly-konceptet fra Sønderborg Lufthavn gik til den engelske kanalø Jersey, til Beatles-byen Liverpool og den tjekkiske hovedstad, Prag.

Forleden præsenterede Alsie Express tre nye weekendture i maj og juni næste år. Der er genvalg til Jersey, mens en af de andre engelske kanaløer, Guernsey er kommet på menukortet sammen med øen Isle of Man i Det irske Hav mellem England og Irland.

Alsie Express sælger kun flysæder til de tre weekendture – de op til 64 gæster må selv sørge for indkvartering på de tre destinationer.

Skal flyve tysk indenrigs
Alsie Express, der lettede første gang i 2013 og i sidste regnskabsår satte rekord med 68.300 passagerer – en stigning på 17 procent fra forrige regnskabsår – er kendt for sine to 11 år gamle ATR 72-500 fly på selskabets foreløbige eneste rute mellem Sønderborg og København. Der flyves fem returflyvninger på hverdage og en såvel lørdag som søndag. Hertil kommer en del charterserier, ad hoc-flyvninger samt sommerruten mellem Sønderborg og Bornholm.

Og forleden kunne STANDBY.dks søster-site, CHECK-IN.dk oplyse: Fra maj næste år vil Alsie Express starte operationer fra Lübeck på to tyske indenrigsruter. Selskabet anskaffer et tredje ATR-fly, der får base i den nordtyske lufthavn. Læs mere om dette på linket herunder.

Relaterede artikler:

Dansk flyselskab fortsætter med weekendture

Officielt: Alsie Express er klar til opstart i Lübeck

Dansk flyselskab skifter administrerende direktør