Erhvervsrejsebureauet Egencia lukker sine to jyske kontorer i Herning og Fredericia for at samle sine jyske aktiviteter i Aarhus. Illustration fra Egencia.com

Stort rejsebureau lukker danske kontorer

Egencia, et af Danmarks største erhvervsrejsebureauer, lukker i Herning og Fredericia – samtlige medarbejdere overflyttes til kontoret i Aarhus eller kan få en hjemmearbejdsplads

Der bliver ingen opsigelser når Egencia med officiel effekt fra i morgen, onsdag, nedlægger sine regionale rejsebureauer i Herning og Fredericia med samlet over 30 medarbejdere for at samle sin jyske tilstedeværelse på kontoret i Aarhus.

Samlet har Egencia over 160 medarbejdere på sine tre tilbageværende kontorer i København, Aarhus samt i Odense, hvor kontoret har omkring 12 ansatte, oplyser direktør for Egencia i Danmark, Henrik Piplits, til STANDBY.dk

Egencia har orienteret sine kunder om ændringerne med lukningen af Herning og Fredericia. Den sker ifølge erhvervsrejsebureauet for at styrke sin position i Jylland, at det flytter sine kontorer i Herning og Fredericia til Aarhus. De ansatte hos Egencia i Jylland vil fremover hører under betegnelsen Team Jylland 1.

”Hele tanken er at styrke vores position i Jylland ved at samle ressourcerne i Aarhus, vi er på ingen måde på vej ud af Jylland fordi vi lukker i Herning og Fredericia, det er vigtigt at understrege,” siger Henrik Piplits.

Det globale erhvervsrejsebureau Egencia ejes af den store amerikanske koncern Expedia, der blandt andet også omfatter Hotels.com

Tror på lokal tilstedeværelse
”Selvom teknologien på mange område tager over og der ikke længere er det samme behov for at kunderne kommer fysisk forbi kontorerne, så tror vi stadig på den lokale tilstedeværelse,” siger Henrik Piplits der tilføjer:

”Samtidig har vi en masse super dygtige medarbejdere, som vi kun kan holde på ved at tilbyde et fysisk kontor – nu i kombination med muligheden for hjemmearbejdsplads. I forbindelsen med sammenlægningen er ingen medarbejdere afskediget – men flere har fået muligheden for at kombinere med en hjemmearbejdsplads.”

Egencia har også skrevet til sine firmakunder, der har været knyttet til kontorerne i Herning og Fredericia. Her står blandt andet: ”Egencia har historisk set altid haft en stærk position i det jyske marked.

For at fastholde vores stærke position, samler vi nu vores kompetencer på vores kontor i Aarhus. Dermed skaber vi et unikt og robust salgskontor, som også fremadrettet vil sikre at Egencia er stærkt repræsenteret i det jyske marked.

Vi har valgt at rykke vores aktiviteter i Herning til Aarhus, hvorfra vores medarbejdere fortsat vil servicere jer. I forbindelse med dette er der ingen medarbejdere der forlader Egencia,” hedder det blandt andet i brevet fra Egencia.

Relaterede artikler:

Stort erhvervsrejsebureau skifter direktør

Advarer mod aggressive rejseleverandører

CWT fjerner landechefer