Rejsebranchen ærgrer sig over, at statsministeren med udtalelser har trykket lidt på bremsen for at rejse. Arkivfoto fra Mallorca: Bravo Tours.

Rejsechef om statsministers Mallorca-udtalelse: Grotesk

Statsminister Mette Frederiksen sagde onsdag på TV2, at hun ikke ville booke rejse til Mallorca i slutningen af juni. ”Helt ærligt, hvad har Mette Frederiksen gang i,” spørger Travelmarkets direktør.

Til TV 2 sagde Mette Frederiksen onsdag aften til spørgsmålet om, hvorvidt hun ville booke en rejse til Mallorca sidst i juni: ”Hvis du har en rigtig god afbestillingsforsikring, så gør det. Hvis du er bange for at brænde nogle penge af, så ville jeg komme lidt tættere på,” sagde statsministeren.

I sidste uge blev et stort flertal i Folketinget enige om at lempe rejserestriktioner gradvist. Den sidste fase ventes at være 26. juni, når der er indført et coronapas i EU. Det vil gøre det muligt for alle, der er vaccineret, har en frisk negativ test eller tidligere har været smittet, at rejse på sommerferie i Europa. På samme måde kan turister komme til Danmark, skriver BT.

Lars Thykier, administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, er ked af meldingen fra statsministeren: ”Vi regner med, at der fra 26. juni og fremefter er en fase 4. Vi satser på, at man kan rejse ud af Danmark fra den dato, så det ærgrer mig lidt, at statsministeren ikke deler den opfattelse, men nærmere indikerer det modsatte.”

”Minder mig om politisk skandale sidste år”
Mindre diplomatisk udtrykker administrerende direktør Ole Stouby fra prissammenligningssiden Travelmarket.dk sig. Han siger til STANDBY.DK, at Mallorca-meldingen fra Mette Frederiksen er ”grotesk.”

”Helt ærligt, hvad har Mette Frederiksen gang i? Hvordan kan hun finde på at svare sådan, når det allerede nu ligger i planen for genåbning, at der kan rejses til mange destinationer i slutningen af juni, og til Mallorca sikkert lang tid før.

Det leder tankerne hen på sidste år, hvor regeringen i slutningen af maj med ét slag annullerede hele højsæsonen til og med august, for så blot få uger efter alligevel at give OK for at rejse til en lang række feriedestinationer i EU,” siger Ole Stouby og fortsætter:

”Regeringen var da udmærket klar over, at der i EU ville komme krav om åbninger af grænser, og regeringen burde derfor have taget en måned af gangen som tidligere. Regeringen var årsag til at rejsebranchen tabte milliarder, og så sluttede Mette Frederiksen sågar pressemødet i maj sidste år med at ønske alle en god sommer i Danmark. Det var en politisk skandale.”

Ole Stouby medvirker i øvrigt i denne podcast fra Erhvervsklubben, hvor han i sit indlæg taler om genåbningen af grænser, priser og så videre.

Relaterede artikler:

Rejsebureauer: Vi er ikke lagt ned af rejsekunder

Nye rejsemuligheder giver pres på søgemaskine

DRF: Genåbningsaftale med plusser og minusser

Danske grænser genåbnes i fire trin