Farvel og tak; den afgående og tiltrædende formand for Dansk Camping Union, Bjarne Jensen og Anne-Vibeke Isaksen – arkivfoto fra 2014, da hun blev mediechef i DCU. Pressefoto Rasmus Schønning.

Rejsejournalist bliver campingformand

Dansk Camping Union med 50.000 medlemmer undgik kampvalg om ny landsformand. Det blev rejsejournalisten Anne-Vibeke Isaksen, der også er formand for Danske Rejsejournalister.

49-årige Anne-Vibeke Isaksen blev på lørdagens repræsentantskabsmøde i Dansk Camping Union, DCU, valgt som ny landsformand – hun har de seneste fem år været mediechef i DCU.

I formandsstolen afløser Anne-Vibeke Isaksen DCU’s formand gennem 30 år, Bjarne Jensen, der på forhånd vidste, at et flertal i hovedbestyrelsen ikke bakkede ham op for en ny formandsperiode. Bestyrelsen mente, at det var tid til et skift og pegede på Anne-Vibeke Isaksen.

Det er dog DCU’s repræsentantskab, som vælger landsformand, og på forhånd var det uklart, om Bjarne Jensen ville stille op og dermed fremtvinge et kampvalg, skriver DCU i en pressemeddelelse.

Men så langt kom det ikke. ”Hovedbestyrelsen og repræsentantskabet vil have en anden, og det respekterer jeg. Jeg vil ikke have tak for det, jeg har gjort, men jeg kan gå herfra og sige, at jeg ved, hvad jeg har gjort for DCU, og det er jeg stolt af. Jeg stiller ikke op,” sagde Bjarne Jensen til repræsentantskabet.

I sin tale sagde den nye landsformand, Anne-Vibeke Isaksen, til sin forgænger: ”Bjarne, det har været en fornøjelse på godt og ondt. Jeg har lært meget, vi har taget vores kampe, og vi har også grinet meget undervejs. Jeg håber, du går herfra med en viden om, at du har gjort det rigtig godt på rigtig mange punkter.”

Anne-Vibeke Isaksen har også i over ti år været formand for Danske Rejsejournalister. ”Jeg har naturligvis meddelte bestyrelsen i rejsejournalisterne, at jeg muligvis ville blive formand for DCU. Indtil videre bliver jeg som formand hos rejsejournalisterne, men vil ikke stå i vejen, hvis der ønskes en anden,” siger Anne-Vibeke Isaksen til STANDBY.dk

Fordomme mod camping, krydstogt og ferie i Tyskland
”Jeg fik for nogle måneder siden henvendelse om jeg ville være ny landsformand for DCU; der var blandt andet opbakning fra kredsformændene. Jeg sagde ja, fordi mit hjerte banker for denne ferieform. Camping er danskernes foretrukne ferieform i Danmark. Det er så afstressende at komme ud i naturen – og med mindre man kører campingvognen afsted med en stor dieselhakker, så er CO2-aftrykket nærmest nul når man camperer,” siger Anne-Vibeke Isaksen og tilføjer:

“Samtidig vil jeg også gerne fortsætte arbejdet med at bidrage mod fordommene mod camping – ligesom der for eksempel er fordomme mod krydstogter og ferie i Tyskland.”

”Som ny DCU-formand vil jeg også tage mig af nogle af de uløste politiske opgaver. For eksempel er vægtafgiften for påhængskøretøjer tre gange så høj for campingvognsejere end hvis man kører med en trailer. Og man kan kun trække 10.000 kroner fra når man udlejer sin campingvogn, men 40.000 når man udlejer sit feriehus,” siger Anne-Vibeke Isaksen.

Dansk Camping Union har 50.000 medlemmer og betegnes af Anne-Vibeke Isaksen som campisternes svar på til FDM (Forenede Danske Motorejere). DCU har 22 af de 450 danske campingpladser ligesom foreningen samarbejder med 110 campingpladser i Danmark og 400 i udlandet. På årsplan er der cirka ti millioner overnatninger på danske campingpladser, primært fra danske campister.

Camping i over 100 lande
Anne-Vibeke Isaksen var som 17-årig på sin første campingferie, turen gik til Normandiet. Siden har hun brugt over 20 år på camping, herunder TV-udsendelser, der sendes på kanalen DK4.

Hun ved ikke, hvor mange gange, hun har været på camping – men gennem årene besøgt over 100 lande. I Europa har hun Norge, Frankrig og Danmark som rejsefavoritter, mens det udenfor er USA, Australien, New Zealand og Canada.

Gennem årene har hun haft hvad der svarer på 14 mandeår på farten. Primært for at lave sine mange TV-programmer, oftest i samarbejde med gemalen, Rasmus Schønning. Programmerne ”Anne-Vibeke Rejser,” der vises på TV-kanalen DK4, har når seertallet med genudsendelserne tælles med i snit 250.000 seere.

Relaterede artikler:

Flere danskere holder sommerferie i Danmark

Mange campingpriser på feriemessen

Rejsejournalister kiggede på bæredygtig turisme