Stifter og ejer af Viktors Farmor, Kirsten Gynther Holm, til venstre med formand for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke Isaksen.

Rejsejournalister satte pris på rejsebureau

Kendt rejsebureau får Danske Rejsejournalisters Rejsepris 2017 for at holde fast i ”utraditionelle destinationer.” På foreningens generalforsamling var der et minuts stilhed for to afdøde medlemmer.

Rejsebureauet Viktors Farmor med hovedsæde i Skødstrup nord for Aarhus blev modtager af Danske Rejsejournalisters Rejsepris 2017. Overrækkelsen af prisen skete forleden ved rejsejournalisternes generalforsamling på Hotel Astoria, et medlem af Brøchner Hotels, i København.

I begrundelsen for valget af Viktors Farmor sagde formand for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke Isaksen, at rejsebureauet er valgt som prismodtager ”for sine anderledes rejser, hvor kulturen og mødet med lokalbefolkningen og naturen prioriteres højt, og hvor turene gennemføres med mindre grupper med 10-20 deltagere. Siden starten i 1996 har Viktors Farmor udviklet sig til en form for adventure-bureau, hvis rejser har fokus på oplevelser og indhold snarere end komfort i mødet med andre kulturer og folkeslag.”

Danske Rejsejournalisters Rejsepris 2018 blev overrakt til stifter og ejer af Viktors Farmor, Kirsten Gynther Holm.

Foreningen uddeler også to andre årlige priser, det sker på Ferie for Alle ved rejsemessens åbning i Messecenter Herning. Her uddeles Havfrueprisen og Årets Rejsejournalist.

Et minuts stilhed for afdøde medlemmer
Generalforsamlingen hos Danske Rejsejournalister blev indledt med et minuts stilhed for to af foreningens cirka 160 medlemmer, der døde sidste år: journalist John Lindskog og Peter Kobbernagel fra Merlot Tours.

Generelforsamlingen, der havde samlet 18 medlemmer af foreningen, blev traditionen tro styret af administrerende direktør for Danmarks Rejsebureau Forening, juristen Lars Thykier. Han indledte med at påtale, at foreningens nye vedtægter med blandt andet information om, at der skal indkaldes til generalforsamling senest 31. december det foregående år, ikke findes på Danske Rejsejournalisters hjemmeside.

I sin beretning sagde foreningens formand, Anne-Vibeke Isaksen, at bestyrelsen har besluttet at holde færre, men bedre arrangementer, der kan tiltrække flere.

Formanden sagde også, at det bliver stadig sværere at finde sponsorer, ligesom der i højere grad er krav om profilering i forbindelse med arrangementer. Blandt sidste års sponsorer var Guldsmeden Babette Hotel, Visit Aarhus, Messecenter Herning, Bravo Tours, Spies Rejser, Hilton Hotel, Færgen, Visit Sweden, Hotel Wakeup Borgergade og Hotel SP34.

På generalforsamlingen blev Anne-Vibeke Isaksen genvalgt som formand for to år. De øvrige bestyrelsesmedlemmer blev genvalgt for et år. Det er Judith Betak, Rikke Koks Andreasen, Hanne Høiberg, Jan Aagaard, Flemming Larsen og Lissen Jakobsen.

160 medlemmer
Danske Rejsejournalister har 100 mediemedlemmer og 60 branchemedlemmer. Foreningen optager journalister, skribenter og forfattere, som beskriver rejselivet i reportager eller redaktionelt stof til internettet, trykte medier eller tv. Foreningen har sine medlemmer i tre grupper: mediemedlemmer er aktive journalister, skribenter, forfattere og fotografer; branchemedlemmer er primært personer med ansvar for kontakt til pressen i rejsebranchen, mens seniormedlemmer er passive medlemmer eller pensionister
Foreningen kom ud af sidste år med et underskud på 2.700 kroner og en egenkapital på over 97.000 kroner.

Relaterede artikler:
Viktors Farmor på Michelin jagt

Rejsebureau sur på ugeblad

Kendt skuespiller åbnede kæmpe feriemesse

x

Læs Også

Udenrigsministeriet fraråder ikke rejser til Sri Lanka

Efter uroligheder er der nu undtagelsestilstand i Sri Lanka. Men Udenrigsministeriet fraråder ikke rejser til landet – og Danmarks Rejsebureau Forening er irriteret over dele af pressens behandling af undtagelsestilstanden.

Kendt brancheprofil bag nyt rejsebureau

Tidligere salgsdirektør og bureauchef i et af Danmarks største leisurebureauer i ejerkredsen af nyt rejsebureau med fokus på ansvarlige rejser.

Rejsebureau overvejer flere kontorer i Danmark

Det store rejsebureau har allerede salgskontorer i fire danske byer – men der kan komme flere, siger direktøren, der i første omgang koncentrerer sig om det svenske rejsebureau, det netop har købt.

Konkursgarantier fra rejsebureauer på 800 millioner kroner

Over 500 danske rejseudbydere stillede sidste år samlet konkursgarantier til Rejsegarantifonden for 805 millioner kroner.

Danskerne flygter fra kulden

DMI melder om sibirisk kulde, snefygning og isglatte veje og det har fået danskerne til at flygte mod varmere lande. Det har sat ekstra pres på rejsebureauerne, der ikke kan følge med.

Dansk rejsebureau på opkøb i Sverige

Rejsebureauet med kontorer i Aarhus, Aalborg, Herning og København har netop købt svensk rejsearrangør med stort set samme koncept.