Der er mange seværdige steder i Tyskland – arkivpressefoto: Rheinland-Pfalz Tourismus.

Rejsemagasin sætter navn på tyske favoritter

Redaktører og eksperter fra det store internationale rejsemagasin Condé Nast Traveler har sat navn på deres 24 tyske favoritter. Tyskland er på årsbasis landet med flest danske overnatninger.

I år forventer rejselandet Tyskland omkring 3,4 millioner danske overnatninger – cirka samme tal som i 2019, året før pandemien.

Over halvdelen af de danske overnatninger er i tre af de 16 tyske delstater – bundesländer: Berlin, Slesvig-Holsten og Hamborg 15 procent. Herefter følger på top-fem Niedersachsen (regionen syd for Hamborg med blandt andet Harzen) og Bayern, Tysklands sydligste delstat.

Og i ny opgørelse navngiver redaktører og rejseeksperter fra det store internationale rejsemagasin Condé Nast Traveler deres 24 tyske favoritter.

I tilfældig rækkefølge er Condé Nast-favoritterne søen Eibsee i Bayern, tæt på Tysklands højeste bjerg Zugspitze, der også er på listen.

Den lille og smukt beliggende by Görlitz i delstaten Sachsen nævnes også, den har flere gange været brugt i film. Øen Sylt (Sild på dansk) i Schleswig-Holstein er også med og fremhæves for sine klitter og tæthed til Vadehavet.

Berømt stenbro
Rakotzbrücke i Sachsen medtages ligeledes – den gamle stenbro ligger i Rhododendron Park. På listen er endvidere Zwinger med sit kendte palads i Dresden i østtyske Sachsen.

En anden bro på listen er Bastei-broen, ligeledes i Sachsen – mens en anden lokation, der også har fundet plads, er Pilgrimskirken i Wies i Bayern. Også i Bayern medtages søen Königssee samt Berchtesgaden National Park, der ligger tæt på grænsen til Østrig. Ligeledes i Bayern findes middelalderbyen Rothenburg ob der Tauber, der årligt tiltrækker millioner af turister.

Hængebroen hängeseilbrücke Geierlay i delstaten Rheinland-Pfalz er med sine 400 meter og over 100 meters højde med på listen. Det samme er katedralen i Köln i Nordrhein-Westfalen – det er Tysklands største gotiske kirkebygning.

Slottet Hohenzollern i Baden-Württemberg fremgår også – det samme er Tysklands største ø, Rügen, i delstaten i Mecklenburg-Vorpommern ved Østersøen. Nationalparken Harzen i blandt andet Niedersachsen optræder også på Top-24 – det samme gør Museum Island Berlin med sine fem museer.

Inspirerede Walt Disney
Vindistriktet Mosel i Rheinland-Pfalz tæt på Luxembourg har også fundet nåde hos Condé Nast Traveler – det samme har den bayerske landsby Tüchersfeld i Püttlach-dalen.

Andre bygninger på opgørelsen er stadsbiblioteket i Stuttgart i Baden-Württemberg samt Tysklands nok mest berømte slot, Neuschwanstein i Bayern, der tjente til Walt Disneys inspiration til Torneroseslottet i Disneyland.

Schwarzwald i Baden-Württemberg er også blandt Tysklands mest kendte turistattraktioner. Det samme er nordtyske Lübeck i Schleswig-Holstein og ud til Østersøen.

Listen rundes af med endnu to slotte, Marburger Schloss i Hessen samt slottet i Schwerin i også nordøsttyske Mecklenburg-Vorpommern – slottet med sine 653 værelser og sale er inspireret af franske slotte i Loire-dalen.

 

Relaterede artikler:

Tyskland forventer 60.000 danskere til EM-slutrunde

Tysk attraktion væltet efter syv år på førstepladsen

Tyskland har masser af genopladelige turistruter