Tyskland har mange naturperler, hvor der kan kobles af under turen. Her er det fra halvøen Eiderstedt på vestkysten af Slesvig-Holsten. Foto via Tysk Turist Information.

Tyskland har masser af genopladelige turistruter

Tysk Turist Information inspirerer med kampagnen “Stay A Little Longer” til at sætte tempoet ned med flere ophold. “De fleste overraskes over, hvor meget Tyskland har at byde på,” siger turistchef.

”Mange kører hurtigt gennem Tyskland, men de fleste vil blive overrasket over, hvor meget de tyske nærområder har at byde på,” siger Bo Schou Lauridsen, turistchef for det statslige Tysk Turist Information, Deutsche Zentrale für Tourismus, i blandt andet Danmark. Kontoret i København er et af DZT’s 27 regionale kontorer verden over.

Et eksempel på denne langsommere rejseform er at køre gennem Tyskland i elbil: Tyskland har over 47.000 ladestandere, oplyses det.

”Det handler ikke kun om bæredygtighed. Fordelen ved denne rejseform er det rolige tempo. Når man stopper for at genoplade batteriet på bilen, kan man lige så godt udnytte pausen til en sightseeingtur,” siger Bo Schou Lauridsen i pressemeddelelsen fra Tysk Turist Information.

Deutsche für Tourismus forventer i år 3,7 millioner danske overnatninger i Tyskland. Det vil være ny rekord. Den hidtidige rekord er fra 2019, året før pandemien med 3,4 millioner målbare overnatninger fra danske rejsende.

Seks ruter med ladestop og seværdigheder
Tysk Turist Information har seks forslag til ruter, hvor der både er mange ladestandere til elbiler og meget at se på.

Ruten mellem Frankfurt og Hohenschwangau har 91 ladestandere langs den 430 kilometer lange rute. Den besøger Würzburg og Rothenburg ob der Tauber, Ulm og Kempten, inden den kommer til Hohenschwangau ved Ammer-bjergene. Den sydlige del af Bayern har meget at byde på, hvad angår naturoplevelser, gastronomi og kultur. Et højdepunkt er det gotiske Hohenschwangau Slot med udsigt over Alpsee og Schwansee, fremhæves det.

På ruten fra Hanau til Bremen tilbagelægges 600 kilometer med 90 ladestandere undervejs – blandt andet i Hanau, Kassel og Bremen. Ruten passerer brødrene Grimms fødeby, middelalderslotte og UNESCO-kulturarvssteder som naturparken Kellerwald-Edersee. Og så er der Sababurg fra det 14. århundrede, der siges at være brødrene Grimms Torneroseslot hjem.

Bæredygtig rejse på øen Borkum
I Ostfriesland er Borkum en af de få østfrisiske øer, hvor kørsel er tilladt og på grund af sin overskuelige størrelse er øen velegnet til en dagstur med elbil. Øen er den sydligste af de syv østfrisiske øer.

Men, lyder en anden anbefaling fra Tysk Turist Information: Man kan også tage en rundtur fra Halberstadt, kendt som ”Porten til Harzen“ via Quedlinburg til Friedrichsbrunn, videre til Sangerhausen og naturparken Sydharzen, og tilbage nordpå i retning mod Quedlinburg.

En anden genopladningsrute strækker sig fra Køln i retning mod Mainz langs med Rhinen via Bonn og Koblenz’ og forbi mange små og smukke byer.

Der er nok ladestandere langs ruten, men det er ikke svært at finde grunde til at holde en pause undervejs: Området er en vigtig vinregion i Tyskland, oplyser Tysk Turist Information.

Rejsebureauer inspirerer rejser til Tyskland
Ifølge Bo Schou Lauridsen kommer 15 procent af overnatningerne fra danske turister i Tyskland via rejsebureauer; de største danske rejsebureauer på kør-selv-rejser i Tyskland er FDM Travel og Happydays, mens Vitus Rejser, Nilles Rejser og Gislev Rejser er de største arrangører på grupperejser. Et andet stort segment er skole- og ungdomsrejser, her er Unitas Rejser store.

I 2021 var over halvdelen af de danske overnatninger i tre af de 16 tyske delstater – bundesländer: Berlin (22 procent), Slesvig-Holsten, 19 procent, og Hamborg 15 procent (danskerne er Hamborgs største udenlandske turistgruppe). Herefter fulgte Niedersachsen (regionen syd for Hamborg med blandt andet Harzen) med 11 procent og Bayern, Tysklands sydligste delstat, med næsten ni procent.

Udover Tyskland med Tysk Turist Information har kun de nationale turistråd for Frankrig, Irland, Portugal, Spanien og Østrig egne kontorer i Danmark.

 

Relaterede artikler:

Berlin topper som danskernes tyske rejsefavorit

Her er de billigste og dyreste ferielande i EU

Her er danskernes 22 største rejsefavoritter i udlandet