Så kan danskerne atter med god samvittighed rejse til blandt andet den sydfranske region Provence-Alpes-Côte d’Azur, her arkivfoto fra nord for Nice, foto: Henrik Baumgarten.

Rejsevejledninger: Gult for danskere til Kreta og Nice

Ved fredagens opdateringer af de danske rejsevejledninger blev der blandt andet genåbnet til Estland, dele af Sydfrankrig og Grækenland samt en region i Schweiz og Spanien.

Fredagens opdaterede smittetal fra Statens Serum Institut giver igen i denne uge nogle tilføjelser i de danske rejsevejledningerne, der træder i kraft lørdag klokken 16. I de danske rejsevejledninger er et land gult (rejs med forsigtighed), når incidenstallet, antal smittede per 100.000 indbyggere, er lavere end 60.

Udenrigsministeriet oplyser, at det eneste nye EU/Schengenland til i denne uge at opfylder kriteriet for lave smittetal er Estland (37,3), som dermed bliver gul i forhold til indrejse i Danmark. Men Estland forventes at fastholde sine indrejserestriktioner overfor rejsende fra Danmark på grund af smittetallet i Danmark.

Udenrigsministeriet fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til lande med betydelige indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, selvom landene opfylder kriterierne for lave smittetal. Inden for EU/Schengenområdet gælder dette Finland, Island, Norge, Tjekkiet og Ungarn. Landene er derfor fortsat orange i indrejserestriktionerne.

Så genåbner Kreta og Nice
Fredagens ændringer omfatter disse regioner, der skifter fra orange til gul for danske turister:

Frankrig: Bretagne, Nouvelle-Aquitaine, Occitanie, Provence-Alpes-Côte d’Azur, sidstnævnte med blandt andet Nice, Cannes og Marseille.

Grækenland: Kreta, Ipeiros, Ionia Nisia (De Ioniske Øer), Dytiki Ellada og Sterea Ellada

Spanien: Melilla, en selvstyrende spansk by på Marokkos kyst.

I Schweiz ændres regionen Jura igen tilbage fra orange til gul på grund af faldende smitte. De to regioner Appenzell Innerrhoden og Obwalden er fortsat orange på grund af høj smitte.

Åbner for indrejse til Danmark fra blandt andet USA og Hong Kong
I denne uge er EU’s landeliste for tredjelande, som der kan åbnes for indrejse fra, blevet opdateret. Den nationale danske covid-19 taskforce for rejserestriktioner har vurderet EU-listen og besluttet, at der åbnes der for indrejse til Danmark fra Albanien, Libanon, Nordmakedonien, Serbien og USA. Derudover åbnes også for indrejse fra Taiwan og de særlige administrative regioner Hong Kong og Macao.

Det bemærkes, skriver Udenrigsministeriet, at åbningen for indrejse fra Hong Kong og Macao sker, fordi EU’s Ministerråd har besluttet at ophæve kravet om reciprocitet (at disse lande eller områder til gengæld også skal åbnes for EU-borgere, red.)

Udenrigsministeriets rejsevejledninger for Nordmakedonien, Albanien, Libanon og Serbien ændres dermed fra orange til gul for disse lande.

Imidlertid har USA, Taiwan, Hong Kong og Macao fortsat betydelige indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, så disse lande og regioner vil fortsat være orange i rejsevejledningen, understreger Udenrigsministeriet.

Følgende fra EU’s liste over tredjelande er dermed åbne for indrejse til Danmark: Albanien, Australien, Hong Kong, Israel, Japan, Libanon, New Zealand, Macau, Nordmakedonien, Rwanda, Serbien, Singapore, Sydkorea, Taiwan, Thailand og USA.

Bortset fra Albanien, Libanon, Nordmakedonien, Rwanda og Serbien er rejsevejledningerne for de øvrige på EU’s liste er dog fortsat orange på grund af indrejserestriktioner for danske rejsende.

Her er link til Udenrigsministeriets hjemmeside med dagens pressemeddelelse om de nyeste rejsevejledninger, klik her.

Relaterede artikler:

”Har jeg indflydelse? Det tror jeg nok jeg har”

Nye danske rejserestriktioner åbner EU-landene

Disse 15 lande topper danske turisters ønskeliste