Rekordår i Aalborg Lufthavn

Der var nøjagtigt 1.343.358 afrejsende og ankomne passagerer i 2010, hvilket er en fremgang på 19,5% i forhold til 2009.

 

Den største vækst ligger i udenrigstrafikken, hvor Aalborg Lufthavn har oplevet en stigning på 54,1% i forhold til 2009.

 

2010 blev også året, hvor Aalborg Lufthavn fik en betydningsfuld aftale med KLM og til marts starter to daglige afgange til Amsterdam.

 

”For mig at se er indgåelse af denne aftale en manifestation af vores bestræbelser på at blive en mere international lufthavn, og selve ruten får kæmpe betydning for hele regionen”, fortæller lufthavnsdirektør Søren Svendsen. ”Med udsigt til to daglige flyvninger til Amsterdam syv dage om ugen og flere destinationer på vej er der store forventninger til fortsat vækst i udenrigstrafikken”. 

 

Indenrigsruten, hvor SAS, Cimber Sterling og Norwegian sammen udbyder 48 flyvninger om dagen til København og retur, blev benyttet af 1.060.284 passagerer. Det er en stigning på 17,0% i forhold til 2009.

 

”En netop afsluttet analyse viser, at Aalborg Lufthavn har fordoblet antallet af fritidsrejsende mellem København og Aalborg, så en stor del af vores vækst ligger naturligvis i det forretningsområde. Analysen viser samtidig, at antallet af forretningsrejsende har været status quo i forhold til 2009”, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

 

Chartertrafikken er gået frem med 10,3%. 132.684 passager rejste til og fra Aalborg Lufthavn på charterferie i 2010. I den kommende sæson kommer Århus Charter med to nye destinationer, Santorini og Cypern, Star Tour kommer med Dalaman i Tyrkiet, mens Gislev Rejser tilbyder flere destinationer i Frankrig.

Skrevet af Flemming Juul