Rekordbilligt til Japan

Netop nu er billetpriserne omkring 30% lavere end på samme tid for to år siden, viser den seneste udgave af Travelmarkets Flyprisindex. Drømmerejsen til ’Solens Rige’ har aldrig været billigere. Fra Københavns Lufthavn og fra Stockholm Arlanda ligger priserne på under 5.000 kroner for en returbillet til Tokyo, skriver travelreport.se.

 

Flyselskaberne har også problemer med at sælge den tilgængelige kapacitet. SAS og Finnair er eniges om en svagere efterspørgsel end forventet, og Lufthansa har netop besluttet at stoppe en større satsning fra Düsseldorf, som fra 1. juni skulle have haft seks ugentlige afgange til Tokyo.

 

På et marked, hvor prissætningen bestemmes af udbud og efterspørgsel kan den lave efterspørgsel straks spores i billetpriserne. Derfor er billetpriserne til Japan netop nu faldet til et niveau under 5.000 kroner, skriver rejsesøgemaskinen Travelmarket.

 

Fra Norden flyver Finnair hver dag direkte fra Helsingfors til Tokyo, Nagoya og Osaka og fra 2013 får selskabet konkurrence fra Japan Airlines, som vil beflyve ruten fire gange om ugen. SAS flyver i dag dagligt fra Kastrup til Tokyo.

Skrevet af Flemming Juul