Dansk Folkehjælp arrangerer blandt andet ferieophold ved Ho Bugt. (Foto: Mathilde Bech | Dansk Folkehjælp | PR)

90 procent af familierne får ikke hjælp til ferien i år  

Dansk Folkehjælp må sige nej til langt størstedelen af de familier, som ansøger om hjælp til at komme på ferie. Nu efterlyser organisationen hjælp fra Christiansborg.

Sommerferien står for døren for mange danskere, men det kan være en stor udgift i et i forvejen presset budget. Dansk Folkehjælp oplyser, at 10.281 trængte familier i år har søgt om hjælp til at komme på ferie.

Det er 2.541 flere end i 2021 samt en stigning på 160 procent i forhold til 2019, fortæller organisationen, der dog ikke har tilstrækkeligt med ressourcer til at hjælpe alle dem, der ansøger, og derfor må give afslag til 90 procent af familierne.

Feriehjælpen i år består af en ugelang gratis ferie for hele familien. Organisationen afvikler 55 af disse ferieophold, der er finansieret af donationer fra fonde, virksomheder samt privatpersoner, og de finder sted i hele landet.

Kan ikke følge med
Ifølge Dansk Folkehjælp søger en stor del af årets ansøgere om feriehjælp for første gang, men baseret på de tilgængelige midler, har organisationen i år kun mulighed for at hjælpe 1.074 familier, hvilket svarer til 3.874 personer.

Klaus Nørlem, som er generalsekretær for organisationen, tror ikke på, at det høje antal ansøgere vil blive mindre i de kommende år.

”Den voldsomme stigning i ansøgere, som vi har set de sidste år, er nok desværre kommet for at blive. I hvert fald de kommende år, hvor vi uden tvivl vil mærke efterdønningerne af den trængte økonomiske situation, som ekstraordinært mange danskere har befundet sig i, siden pandemien startede.”

”Det høje antal ansøgere betyder, at de donationer, som vi gavmildt modtager fra fonde og private bidragsydere, simpelthen ikke kan følge med den massive efterspørgsel,” uddyber generalsekretæren.

Beder politikerne træde til
Klaus Nørlem mener, at der er brug for, at både fonde og politikere investerer i feriehjælp, julehjælp og andre tilsvarende initiativer, som landets velgørende organisationer står bag, da opgaven er for omfattende til, at organisationerne selv kan skuldre den.

”Hvor gerne vi end ville, kan vi i organisationerne ikke løfte den tunge opgave alene. Vi befinder os midt i en historisk krise, og der er behov for et politisk løft til at få afsat flere puljemidler eller konkrete hjælpepakker til landets mest udsatte børnefamilier.”

Ifølge generalsekretæren er disse familier blandt dem, der rammes hårdest af eksempelvis de stigende priser på dagligvarer og brændstof.

”Det er netop dem, der mærker konsekvensen af både pandemien og prisstigningerne i højere grad end nogen andre i samfundet, alene fordi de rammes langt hårdere af de voldsomme prisstigninger end eksempelvis en gennemsnitlige indkomstfamilie på arbejdsmarkedet.”

 Relaterede artikler:

Rekordmange danske familier søger feriehjælp

Legoland inviterer flygtningebørn fra Ukraine

Rejsebureau hjælper økonomisk trængte