På fem år er antallet af overnatninger i bookede danske sommerhuse og ferieboliger i august steget 500.000 fra 3,5 millioner i 2017 til over fire millioner i år, viser tal fra Danmarks Statistik. Arkivpressefoto fra VisitDenmark.

Rekordmange danskere i lejede feriehuse

August gav rekord i danske gæster i lejede feriehuse, men der var klart flest tyske gæster. Alle måneder i år har sat rekord, oplyser Danmarks Statistik. Kun ét ud af fem sommerhuse udlejes.

Kun 40.000 af Danmarks 200.000 sommerhuse udlejes. Ifølge Feriehusudlejernes Brancheforening er der over 200.000 sommerhuse i Danmark, hvoraf cirka 40.000 udlejes af private danske sommerhusejere til turister.

Og nu viser nye tal fra Danmarks Statistik, at også august i år satte ny rekord for antallet af danske gæster i feriehuse med 1,1 millioner registrerede kommercielle overnatninger. Der var i alt 4,1 millioner overnatninger i august, tyskerne stod for 2,8 millioner, danskerne for de 1,1 millioner og hollænderne på tredjepladsen havde 71.400 overnatninger i august.

Indtil nu har alle måneder i år sat rekord for antallet af danske overnatninger. De danske overnatninger i august var en stigning på 12 procent i forhold til samme måned sidste år, mens de udenlandske overnatninger i lejede sommerhuse og ferieboliger sidste måned var fem procent under august sidste år.

Med 4,1 millioner kommercielle overnatninger i danske sommerhuse og ferieboliger i år blev måneden den næstbedste august nogensinde, kun overgået af august sidste år. Sammenlignes august i år med tiden før coronakrisen, så er de danske overnatninger fordoblet, mens de tyske også ligger højere end årene før, oplyser Danmarks Statistik.

Næstbedste sommer nogensinde
I år var der i juni, juli og august samlet 10,3 millioner overnatninger i sommermånederne. Dette er kun overgået af sommeren 2020, hvor der var 10,6 millioner overnatninger. Fremgang på fire procent i de danske overnatninger i forhold til sidste år kunne ikke opveje, at de tyske overnatninger i danske sommerhuse og ferieboliger i de tre sommermåneder gik tilbage med ni procent, noterer Danmarks Statistik.

Ved udgangen af august i år var der i alt booket 188.700 husuger for resten af 2021, det er tre procent flere i forhold til samme tidspunkt sidste år. De danske bookinger er gået frem med ni procent, mens de tyske bookinger er steget to procent.

Dermed tyder det på, når bookingerne for resten af året medtages, at 2021 bliver rekordår for feriehusovernatninger, skriver Danmarks Statistik.

14,7 millioner overnatninger i år
I årets første otte måneder fra januar til og med august har der i alt været 14,7 millioner overnatninger i lejede danske sommerhuse og ferieboliger.

Dette tal er kun overgået i rekordåret 2019, hvor der var 15,1 millioner overnatninger i årets første otte måneder. Der er ved udgangen af august i år booket 46.000 flere husuger for resten af året end på samme tidspunkt i 2019, skriver Danmarks Statistik og tilføjer:

”Det tyder på, at overnatningstallet for 2021 kan overgå rekorden på 20,7 millioner overnatninger i 2019.”

Hele pressemeddelelsen med august-tallene fra Danmarks Statistik kan ses via dette link, klik her.

Relaterede artikler:

Direktør forlader Feriehusudlejernes Brancheforening

”Konspirationsteoretikere koster jobs i turismen”

Stor europæisk aktør skal drive dansk milliard-resort

Danske millionærer bag nyt feriehusprojekt