Carlos Villaro Lassen. Foto: Henrik Baumgarten.

Direktør forlader brancheforening

Efter 13 år i spidsen for Feriehusudlejernes Brancheforening har Carlos Villaro Larsen valgt at tage et år fri, og dermed skal foreningen have ny direktør.

Under coronapandemien er Carlos Villaro Larsen blevet et kendt ansigt hos danskerne. Utallige gange har direktøren for Feriehusudlejernes Brancheforening talt feriehusudlejernes sag i forbindelse med de mange indrejserestriktioner, der har forhindret udenlandske turister i at tage ophold i de danske feriehuse.

Nu er det snart slut med at træde frem i medierne på vegne af feriehusbranchen, for Carlos Villaro Larsen stopper som administrerende direktør ved udgangen af september. Direktøren ønsker at tage et år fri efter at have tjent feriehusbranchen siden 2008.

“Jeg har haft 13 forrygende gode år i Feriehusudlejernes Brancheforening i et erhverv, der er vokset til over 20 millioner overnatninger, som skaber en omsætning i samfundet på over 20 milliarder kroner. Og nu har vi også en corona-nedlukning bag os, som vi klarede os igennem takket være en fantastisk dygtig branche og mange danske bookinger, så jeg synes, at missionen er fuldført, ’mission completed’,” lyder det fra den afgående direktør.

Stor udvikling i feriehusbranchen
Bestyrelsesformand for Feriehusudlejernes Brancheforening, Kim Holmsted, oplyser i en pressemeddelelse, at man har igangsat arbejdet med at finde en ny direktør.

”Vores branche har været igennem en kæmpe udvikling de seneste år, hvor bundfradraget er forhøjet mærkbart, lejeindtægter bliver indberettet automatisk, lovgivningen er kommet på plads med ny sommerhuslov, og vi har klaret skærene gennem corona-nedlukningen. Carlos Villaro Lassen har været afgørende vigtig for denne udvikling, og vi ønsker ham al vores held og lykke fremover,” siger Kim Holsted, der til daglig er administrerende direktør for DanCenter.

Feriehusudlejernes Brancheforening repræsenterer en branche med flere end 20 millioner årlige overnatninger i lejede sommerhuse i Danmark. Således repræsenterer feriehusene, ifølge VisitDenmark, 21,2 millioner af 46,3 millioner overnatninger i Danmark i løbet af de seneste 12 måneder.

Der er talt om en fremgang på 16,1 procent for feriehusene, mens hotellerne i samme periode har haft en tilbagegang på 34,2 procent.

Relaterede artikler:

Kritiserer rejsevejledninger: ”Det er uhørt rystende”

Få udenlandske turister giver billigere ferieboliger

Grænselukning koster feriehusbranchen milliarder