Som følge af regeringens skiftende rejsevejledninger holder flere danskere denne sommer ferie i Danmark eller nabolandene, fremfor at flyve sydpå. Det har givet øget efterspørgsel på udlejningsbiler. Arkivpressefoto leveret af Avis Biludlejning Danmark.

Rekordmange danskere vil på bilferie i Danmark

25 procent flere danskere har reserveret lejebil i Danmark hos Avis Biludlejning sammenlignet med 2019. Avis har fjernet bindinger på alle reservationer i Danmark frem til 1. september

Rekordmange danskere forventes at holde sommerferie i Danmark på grund af de fortsatte rejserestriktioner.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 71 procent flere danskere har booket feriehuse i Danmark i juli i år sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, som ellers satte rekord. Det skriver Avis Biludlejning i en pressemeddelelse.

Den øgede interesse for at holde ferie herhjemme mærkes også hos Avis, som ser en markant stigning i antallet af danskere, som har brug for en bil til sommerferien i Danmark. Avis har på nuværende tidspunkt over 25 pct. flere bookinger i juli fra danskere sammenlignet med sidste år.

Andrew Smith, landechef hos Avis Danmark. Foto: John Guthed Photography.

“Vi udlejer i forvejen mange biler til danskere hen over sommeren, men i år er det helt exceptionelt. Omstændighederne gør, at der er stor interesse for at tage på roadtrip i Danmark i lejebil,” siger Andrew Smith, landechef hos Avis Danmark.

I sommeren sidste år toppede ifølge Avis’ interne bookingtal for Danmark i perioden juni-august disse nationaliteter sommerens biludlejninger i Danmark: Storbritannien, USA, Norge, Frankrig, Tyskland, Spanien, Schweiz, Italien, Sverige og Holland.

Avis Biludlejning har under normale omstændigheder cirka 180 medarbejdere i Danmark på virksomhedens foreløbig 50 udlejningsstationer over hele landet.

Har fjernet bindingerne
Avis fortæller i pressemeddelelsen, at tendensen er den samme i hele Danmark. Mens sommeren stadig står for døren, og flere familier endnu ikke har lagt sig fast på ferieplanerne, er der allerede booket godt op hos Avis i de populære ferieuger.

Særligt i uge 29 og 30 ønsker danskerne at leje bil enten til weekendture eller i en længere periode. Uge 29 er særligt populær i Jylland, mens der er reserveret flere lejebiler på Sjælland i uge 30.

Nogle danskere håber fortsat på en ferie under mere sydlige himmelstrøg eller er usikre på, hvad ferien vil bringe.

For at komme dem i møde har Avis valgt at fjerne bindingerne på alle reservationer i Danmark frem til 1. september, så man ikke er fanget, hvis ferieplanerne ændrer sig.

“Vi ved, at mange har svært ved at planlægge deres sommerferie i denne tid. Så for at give dem en bekymring mindre tilbyder Avis reservation af lejebil i sommeren uden binding,” siger Andrew Smith.

Relaterede artikler:

Hertz i konkursbeskyttelse i USA

Biludlejer køreklar med gode råd til billigere billeje

Briter lejede flest biler i Danmark