Reservat til forladte badedyr

Over 80% af feriegæsterne køber oppusteligt badegrej, men kun 42% tager det med hjem fra ferien. Det flyder med tusinder af efterladte og ensomme badedyr på resorts i hele verden. Nu lancerer Hotels.com nu et reservat for herreløse badedyr.

Hotels.com forevigede ovenstående sørgelige syn, fordi kun lidt over en fjerdedel ifølge en undersøgelse tager deres poolkammerater med hjem efter ferien. For at tage ansvar for de badedyr løfter Hotels.com i dag sløret for verdens første ’Inflatable Sanctuary’. Reservatet for badedyr skal sikre, at alle kasserede påfugle, palmetræer og pegasusser får mulighed for at fortsætte deres leg ved poolen og en chance for at finde et permanent hjem.

Isabelle Pinson, Vice President for EMEA hos Hotels.com: “Vi kan ikke være bekendt at glemme badedyrene. Derfor etablerer vi nu et adoptionsprogram for dem. Vi samarbejder med Hipotels Gran Playa de Palma om at skabe et reservat, hvor feriegæster kan adoptere og genbruge efterladt oppusteligt badegrej og give det et nyt liv”.

Selv om mere end halvdelen af danskerne indrømmer, at de tilbringer størstedelen af deres solferie sammen med dem, afslører en undersøgelse blandt 300 danske feriegæster, at de i gennemsnit bruger otte timer og 30 minutter af sommerferien i selskab med oppusteligt badegrej, hvilket er mere end på at dyrke vandsport, se seværdigheder eller forsøge en sommerflirt.

Danskernes foretrukne valg er baderingen. Krokodillen kommer på andenpladsen og enhjørningformede badedyr indtager tredjepladsen. På spørgsmålet om, hvilket badedyr der er størst sandsynlighed for, at de køber næste år, svarer de fleste, at de vil vælge en drage.

Top 10 over det vi glemmer at tage med hjem er 1. Oppusteligt badegrej, 2. Solcreme, 3. Solbriller, 4. Glattejern, 5. Toiletsager, 6. Magasiner, 7. Dykkerbriller/snorkel, 8. After sun, 9. Håndklæder og 10. T-shirts.