Risiko for forsinkelser

I samtlige medlemslande i Schengen-samarbejdet skal der gennemføres en udvidet pas- og grænsekontrol, som forventes at betyde ca. 30 sekunders længere tid pr. passager. Samtlige rejsende, der rejser ud og ind af Schengen-området, skal tælles og kategoriseres.

 

”Myndighederne vil ikke udelukke, at der kan blive tale om forsinkelser på en række fly på grund af køer i grænsekontrollen. For at begrænse forsinkelserne, vil passagerne på de såkaldte non-Schengen afgange blive kaldt tidligere ud til flyene”, fortæller informationschef i Thomas Cook Airlines Scandinavia, Torben Andersen.

 

Politiet har endvidere meddelt, at man vil bemande paskontrollen maksimalt. Mindre forsinkelser må dog forventes på non-Schengen afgange til og fra f.eks. Tyrkiet, Bulgarien, Cypern, Tunesien, Marokko og Thailand.

 

Danske passagerer til og fra følgende lande berøres ikke af den udvidede kontrol: Grønland, Island, Færøerne, Norge, Sverige, Finland, Danmark, Holland, Tyskland, Belgien, Luxembourg, Østrig, Frankrig, Italien, Grækenland, Spanien, Portugal, Azorerne, Madeira og De kanariske Øer.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.