Rødt kort til Nordkorea

Arkivfoto fra Nordkorea.

TURISME: Det danske Udenrigsministerium fraråder nu ‘ikke-nødvendige’ rejser til Nordkorea. Ministeriet vil meget gerne høre fra rejsebureauer med rejsende i Nordkorea eller planlagte rejser til landet. Ligeledes vil ministeriet gerne have samme information om danskere i områder berørt af monster-orkanen Irma.

Beslutningen om at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til Nordkorea blev taget i fredags på møde i Udenrigsministeriets IOS-kreds (International Operative Stab), oplyser Danmarks Rejsebureau Forenings nyhedsbrev.

IOS mødes, når f.eks. en katastrofe eller naturulykkes omfang overskrider de enkelte aktørers forpligtelser og indsatsmuligheder, her koordinerer IOS mellem myndigheder og f.eks. rejsebranchen. Afhængig af det skete, bemandes IOS under forsæde af Borgerservice i Udenrigsministeriet med ekspertise fra f.eks. ministerier og styrelser, politiet, rejsebranchen, rejseforsikringsselskab, alarmcentraler, SAS osv.

Efter beslutningen om at fraråde ikke-nødvendige rejser til Nordkorea kan rejsende, der skulle til Nordkorea de kommende to uger, uden beregning aflyse deres rejse. Dette ifølge pakkerejselovens §9, stk.3, oplyser DRF.

Der er ikke tale om, at danskere skal evakueres fra Nordkorea. Rejser, der allerede er i gang, kan afvikles som normalt.

Borgerservice i Udenrigsministeriet beder danske rejsebureauer om oplysninger om, hvorvidt de har rejsende i Nordkorea eller planlagte rejser dertil. Disse informationer bedes mailet til: drf@travelassoc.dk

Oplysningerne videregives til Borgerservice, der ikke skal kontaktes direkte med disse oplysninger. Ministeriet ønsker kun at få oplyst antal rejsende, ikke deres navne etc.

Også info om antal rejsende i orkanområde

Den store og kraftige orkan Irma hærgede sidste uge i dele af Caribien og er nu nået frem til foreløbig det sydlige Florida, hvor millioner er blevet evakueret.

I forbindelse med Irma og fredagens jordskælv i Mexico beder Udenrigsministeriets Borgerservice også her danske rejsebureauer om oplysninger om, hvor mange gæster de har i de berørte områder. Det gælder: Mexicos og Guatemalas vestkyst, El Salvador, Honduras, hele Caribien og Florida.

Igen bedes oplysningerne sendt til sekretariatet i Danmarks Rejsebureau Forening via e-mail: drf@travelassoc.dk

Også her videregiver oplysningerne til Borgerservice. Der er ikke brug for oplysninger om navne på de rejsende, blot antallet af rejsende i de pågældende lande og områder.

x

Læs Også

Californiens turisme vokser

Trods flere naturkatastrofer stiger turismen i Californien, der sidste år havde 276.000 ankomster fra Skandinavien. Til september genåbner den berømte Highway 1. IPW 2019 finder sted i sydcaliforniske Anaheim.

Rejsebranchen i USA kræver bedre vilkår

USA sakker bagud i kampen om at tiltrække internationale turister. Den amerikanske rejsebranche ønsker mere offentlig støtte til markedsføring og udvidede visa-programmer.

Island overvejer turistskat

Turisterne strømmer til Island i årlige tocifrede vækstrater. Nu foreslår den islandske regering en turistskat, der årligt skal give cirka 150 millioner danske kroner.

Billige charterrejser under hedebølge

Solen står i disse dage højt over Danmark og mange charterrejser med afgang i denne tid sælges til halv pris. Men charterbureauerne frygter ikke for salget af højsæsonens ferierejser.

Stor dansk vækst i Berlin

Der var i årets første kvartal over 33 procent flere danske ankomster til den tyske hovedstad end samme tid sidste år. Tyskland var også sidste år det land med flest danske overnatninger.

Dansk rejseboom til Sverige

Danmark havde i årets første kvartal den største stigning i udenlandske overnatninger i Sverige, viser nye tal fra det svenske turistråd, Visit Sweden.