Rødt kort til Nordkorea

Arkivfoto fra Nordkorea.

TURISME: Det danske Udenrigsministerium fraråder nu ‘ikke-nødvendige’ rejser til Nordkorea. Ministeriet vil meget gerne høre fra rejsebureauer med rejsende i Nordkorea eller planlagte rejser til landet. Ligeledes vil ministeriet gerne have samme information om danskere i områder berørt af monster-orkanen Irma.

Beslutningen om at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til Nordkorea blev taget i fredags på møde i Udenrigsministeriets IOS-kreds (International Operative Stab), oplyser Danmarks Rejsebureau Forenings nyhedsbrev.

IOS mødes, når f.eks. en katastrofe eller naturulykkes omfang overskrider de enkelte aktørers forpligtelser og indsatsmuligheder, her koordinerer IOS mellem myndigheder og f.eks. rejsebranchen. Afhængig af det skete, bemandes IOS under forsæde af Borgerservice i Udenrigsministeriet med ekspertise fra f.eks. ministerier og styrelser, politiet, rejsebranchen, rejseforsikringsselskab, alarmcentraler, SAS osv.

Efter beslutningen om at fraråde ikke-nødvendige rejser til Nordkorea kan rejsende, der skulle til Nordkorea de kommende to uger, uden beregning aflyse deres rejse. Dette ifølge pakkerejselovens §9, stk.3, oplyser DRF.

Der er ikke tale om, at danskere skal evakueres fra Nordkorea. Rejser, der allerede er i gang, kan afvikles som normalt.

Borgerservice i Udenrigsministeriet beder danske rejsebureauer om oplysninger om, hvorvidt de har rejsende i Nordkorea eller planlagte rejser dertil. Disse informationer bedes mailet til: drf@travelassoc.dk

Oplysningerne videregives til Borgerservice, der ikke skal kontaktes direkte med disse oplysninger. Ministeriet ønsker kun at få oplyst antal rejsende, ikke deres navne etc.

Også info om antal rejsende i orkanområde

Den store og kraftige orkan Irma hærgede sidste uge i dele af Caribien og er nu nået frem til foreløbig det sydlige Florida, hvor millioner er blevet evakueret.

I forbindelse med Irma og fredagens jordskælv i Mexico beder Udenrigsministeriets Borgerservice også her danske rejsebureauer om oplysninger om, hvor mange gæster de har i de berørte områder. Det gælder: Mexicos og Guatemalas vestkyst, El Salvador, Honduras, hele Caribien og Florida.

Igen bedes oplysningerne sendt til sekretariatet i Danmarks Rejsebureau Forening via e-mail: drf@travelassoc.dk

Også her videregiver oplysningerne til Borgerservice. Der er ikke brug for oplysninger om navne på de rejsende, blot antallet af rejsende i de pågældende lande og områder.

x

Læs Også

Minneapolis klar som vært for Super Bowl

Den 4. februar danner den største by i den amerikanske delstat Minnesota rammen om USA’s største sportsbegivenhed - og byen har meget at byde på.

Billigere flyrejser i 2018

Rejsemulighederne i 2018 er meget større end tidligere år, så priserne er ikke noget at være kede af, lyder det fra Ole Stouby, direktør for Travelmarket.dk.

Milliondusør for at redde Great Barrier Reef

Forskere, der kan redde Australiens Great Barrier Reef, kan se frem til 10 millioner kroner i dusør, lover australsk minister.

2017 var rekordår for international turisme

Antallet af internationale turister steg med syv procent i 2017 og nåede op på 1.322 millioner, viser den seneste måling fra FNs World Tourism Barometer.

Flere flyselskaber i bestyrelsen hos Discover America

Bestyrelsen for den danske Discover America-komite har nu blandt andre SAS, Norwegian og Icelandair i sin bestyrelse.

Turen går til Den Dominikanske Republik

Den 16. januar udvider Politikens Forlag ’Turen går til’ rejsebogsserien med en ny destination.