Røg i kabinen fra knust mobiltelefon

qantasairbusa380vh-oqdwikimediaDet australske Transport Safety Bureau (ATSB) har fremlagt en rapport omkring røgudvikling i kabinen på en Qantas Airbus A380 efter et lithium batteri fra en mobil brød i brand da det kom i klemme i et flysæde.

Flyet var under vejs fra Sydney til Dallas/Fort Worth, da passagerer to timer inden ankomsten alarmerede besætningen på grund af røgudvikling fra et flysæde på øverste etage.

“Besætningen fandt en knust mobiltelefon, der var kommet i klemme i sædets mekanisme. Besætningen frigjorde mobilen fra stolen og lagde den i en skål vand, der blev lukket inde i en metalæske”, lyder det fra ATSB, som roser besætningen for det korrekte indgreb.

Hverken passagerer er fly kom noget til ved begivenheden, men ATSB beskriver den som alvorlig og et eksempel på risikoen ved at transportere elektronisk udstyr med lithion-ion batterier. ATSB har registreret 17 tilfælde af lignende begivenheder med lithiumbatterier gennem de seneste seks år.

Hele flybranchen arbejder på at imødegå den type batteribrande, hvilket har fået flere selskaber til at opfordre passagererne om at orientere besætningen, hvis de mister deres mobiler ombord.