Krydstogtpassagerer, der skulle med Hurtigrutens skib MS Roald Amundsen fra Chile til Antarktis, fik frastjålet deres bagage af røvere i Chile. Her er bagage foran kahytter ombord på Roald Amundsen. Pressefoto for Hurtigruten: Andrea Klaussner.

Røvere stjal bagage fra krydstogtpassagerer

200 kufferter tilhørende passagerer der skulle med Hurtigrutens nyeste skib på krydstogt fra Chile til Antarktis blev stjålet – 15 af passagererne valgte efterfølgende at droppe krydstogtet.

Det usædvanlige tyveri skete sidste uge i Chile – her havde en gruppe passagerer overnattet på hotel i Chiles hovedstad, Santiago. Herfra skulle de fortsætte rejsen for at komme frem til Hurtigrutens nyeste skib, MS Roald Amundsen, der lå i havnen i Punta Arenas i det sydlige Chile. Skibet, der har plads til 500 passagerer når det sejler i og ved Antarktis, blev taget i brug tidligere i år.

Klik for stort format. MS Roald Amundsen i Orne Harbor på Antarktis. Pressefoto for Hurtigruten: Andrea Klaussner.

De mange passagerers kufferter, i alt omkring 200, blev ved hotellet læsset på en lastbil, der skulle køre bagagen fra hotellet til lufthavnen i Santiago de Chile. Men undervejs blev lastbilen efter det oplyste stoppet af røvere, der overmandede chaufføren – og kørte afsted med lastbilen.

Den blev senere fundet af chilensk politi – men de 200 stykker bagage var pist væk. Ingen af passagererne blev direkte bestjålet, men 15 af de berøvede tog imod tilbuddet om at aflyse deres krydstogt til en værdi af cirka 40.000 kroner per person.

Det luksuriøse skib Roald Amundsen har blandt andet tre restauranter, sauna og foredragslokaler, hvor eksperter fortælle om områderne, skibene sejler i. Seks ud af ti kahytter har private balkoner, mens to ud af ti kahytter er suiter.

Aldrig oplevet noget lignende
En talsperson for Hurtigruten, Hanne Taalesen, sagde efterfølgende til den norske hjemmeside newsinenglish.no, at det norske rederi, der mest er kendt for sine sejladser langs Norges lange kyst, hende bekendt aldrig havde oplevet noget lignende som dette røveri.

Hanne Taalesen tilføjede, at Hurtigrutens personale i Chile hjalp de mange berørte passagerer med at få købt nyt tøj og andre nødvendigheder for krydstogtet, der sejles i oftest ganske nedkølede udendørs temperaturer. Hurtigrutens hjemmeside viste her tirsdag aften, at Roald Amundsen nu befandt sig ved Antarktis.

“Mange af passagererne var naturligvis meget trist over at have mistet deres bagage – det er naturligvis utroligt frustrerende, at man har rejst så langt for at komme med på krydstogttet, og så sker noget sådant,” sagde Hanne Taalesen til det norske medie.

For at begrænse sin forurening er skibet Roald Amundsen delvist hybriddrevet, hvilket i dette tilfælde vil sige, at batterier aflaster motorerne, hvorved skibet udleder mindre kvælstof. Roald Amundsen var i øvrigt en berømt norsk polarforsker, blandt andet kendt for at have fundet Nordvestpassagen – passagen mellem Atlanterhavet og Stillehavet langs Nordamerikas nordlige kyst – samt for at lede den ekspedition, der som den første nåede frem til Sydpolen.

Ifølge Hurtigruten er MS Roald Amundsen verdens første delvist hybriddrevne ekspeditionsskib, der næste år får følgeskab af søsterskibet MS Fridtjof Nansen. Han var en norsk eventyrer, videnskabsmand, humanist og modtager af Nobels fredspris. Fridtjof Nansen stod i spidsen for den første ekspedition over Grønland på ski.

Selve rederiet Hurtigruten blev søsat tilbage i 1893, og sejler i dag primært mellem Bergen og Kirkenes, en strækning på 2.500 kilometer. Rederiet har i dag 15 skibe med daglige afgange til og fra 34 havne på strækningen. Med stop i havnene, tager det 11 dage at sejle de 2.500 kilometer mellem Bergen og Kirkenes.

Relaterede artikler:

Hurtigruten skal have ekspeditionsskib

Største år for nye krydstogtskibe

Hurtigruten får konkurrence