Den nye hovedattraktion i Fårup Sommerland bliver rutsjebanen Fønix. Den er 40 meter høj, 905 meter lang og har en tophastighed på 95 kilometer i timen. (PR-foto: Fårup Sommerland.)

Rutsjebane til 100 millioner kroner får 3.500 testture

Den 9. april åbner Fårup Sommerland sommersæsonen. Den nye hovedattraktion bliver Danmarks største rutsjebane. ”Fønix er en af årets største investeringer i dansk turisme,” siger direktøren.

Efter mere end et års arbejde på byggepladsen i den nordjyske forlystelsespark ved Blokhus, har rutsjebanen Fønix netop kørt sine første testture. Uden passagerer.

De kommende fire uger skal Fårup Sommerland i samarbejde med den hollandske rutsjebaneproducent Vekoma køre op mod 3.500 testture med Fønix, inden den 40-meter høje og 905 meter lange rutsjebane officielt kan åbne.

”Fønix bliver Danmarks største rutsjebane. Det er med en form for barndommelig glæde, at vi nu endelig kan se Fønix flyve rundt på det her imponerende rutsjebanebyggeri. De første tests er gået præcis, som vi havde håbet,” siger Niels Jørgen Jensen, direktør i Fårup Sommerland, i en pressemeddelelse. Han blev i øvrigt ved årsskiftet ny bestyrelsesformand for VisitDenmark.

Der skal foretages op mod 3.500 testture, inden Fønix kan godkendes af Teknologisk Institut, og rutsjebanen kan have rigtige passagerer med. Under de mange testture bruges der dukker på 80 kilo stykket, der placeres i forskellige formationer i vognene, så man ved præcist, hvordan rutsjebanen reagerer ved forskellige belastninger. Samtidig måles der på hastigheder og G-påvirkning.

Selve turen tager cirka to minutter.

Danmarks største, hurtigste og højeste rutsjebane
”Vi forventer, at testfasen vil strække sig over de kommende fire til seks uger. Herefter står vi med en gennemtestet rutsjebane, så vi til dette års sæsonåbning kan give vores gæster en oplevelse, de med garanti ikke tidligere har fået i Danmark,” siger Niels Jørgen Jensen.

Fønix bliver Danmarks både største, hurtigste og højeste rutsjebane, oplyser Fårup Sommerland.

Med i alt 14 forskellige elementer som drop, loops og twists bliver Fønix samtidig den rutsjebane i Skandinavien med mest såkaldt airtime, følelsen af vægtløshed når kroppen udsættes for negativ G-påvirkning.

Evnen til at investere i det danske turistprodukt
Fårup Sommerlands administrerende direktør, Jens Jørgen Nielsen, sagde tidligere på måneden til STANDBY.DK om rutsjebanen Fønix, en investering på næsten 100 millioner kroner:

”Det er essensen for turisterhvervet, at jo bedre, vi lykkedes med at trække turisterne tilbage, jo bedre vil evnen også være til at investere i det danske turistprodukt i fremtiden.”

Han vurderer, at Fønix bliver en af årets største investeringer i dansk turisme. Parkens hidtil største investering var omkring 44 millioner kroner i 2013 for rutsjebanen Orkanen.

”Vi forventer, at Fønix bliver et trækplaster for nogle af verdens rutsjebaneentusiaster, der vil komme til Danmark for at prøve rutsjebanen,” sagde Niels Jørgen Jensen sidste år i en pressemeddelelse.

TV2 Nord har i denne artikel link til testtur med Fønix.

Relaterede artikler:

Forlystelsespark fik tredjebedste sæson nogensinde

”Meget på spil efter turbulente år i turistmaskinen”

Fire brødre sælger kendt dansk forlystelsespark

Attraktioner skal fylde mere i dansk markedsføring