Ryanair holder kurs mod rekordresultat

LUFTFART: Trods over 20.000 aflyste flyvninger i disse måneder som følge af pilotmangel, forventer Europas passagermæssigt største flyselskab fortsat at lande rekordoverskud.

I årets andet og tredje kvartal fik Ryanair et overskud på 9,7 milliarder kroner, en stigning på 11 procent. Samtidig fastholdt Ryanair i sin regnskabsmeddelelse i går, at man for hele indeværende regnskabsår, der slutter med udgangen af marts næste år, forventer 10,5 milliarder kroner i overskud.

Ryanair omsatte fra april til september i år for 33 milliarder kroner, en vækst på syv procent sammenlignet med samme periode sidste år.

De nuværende flyaflysninger, cirka 20.000 ud af 800.000 planlagte flyvninger fra september og til marts næste år, blev bekendtgjort i september og havde derfor ingen nævneværdig indflydelse på resultatet af årets to midterste kvartaler. Aflysningerne vil ifølge Ryanair koste selskabet omkring 375 millioner kroner.

Men, skriver BBC, konkurrerende flyselskaber har meldt om et stigende antal bookinger, angiveligt fordi nogle potentielle Ryanair-passagerer er urolige for, om der kommer flere masseaflysninger i det irske flyselskab.

130 millioner passagerer

Ryanair forventer i dette regnskabsår cirka 130 millioner rejsende. Passagervæksten var 11 procent i regnskabsårets to første kvartaler, fra april til september.

Ryanairs finansdirektør, Neil Sorahan, siger, at han er helt sikker på, at flyselskabet til næste års sommersæson vil have tilstrækkeligt med piloter.

Ryanair har på nogle af sine 86 baser hævet pilotlønningerne, blandt andet for at sikre, at piloterne ikke skifter til konkurrenter som Norwegian. Ifølge Ryanair bruger selskabet over 700 millioner kroner på at hæve pilotlønningerne.

”Vi har tilbudt vores piloter bedre karrieremuligheder, bedre vagtplaner og meget bedre jobsikkerhed end for eksempel Norwegian,” siger Neil Sorahan og tilføjer, at på Ryanairs baser i Dublin og Stansted nord for London tjener Ryanair-piloterne ifølge selskabet 20 procent mere, end de ville gøre hos Norwegian. Ryanair sammenligner sig blandt andet med Norwegian, da begge selskaber bruger Boeing B737.

Ryanair er i øvrigt tredjestørste flyselskab i Københavns Lufthavn, hvor det i år forventer 2,5 millioner passagerer. Selskabet har også ruter til lufthavnene i Billund, Aalborg og Aarhus.

Relaterede artikler

Kæmpe fagforening støtter Ryanairs piloter

Kritik af Ryanair for vildledning

Ryanairs operationsdirektør stopper