Ryanair har netop lukket Ryanair Holidays – men har stadig salg af for eksempel hotelophold, her PR-foto med Ryanairs koncernchef, Michael O’Leary, ved præsentationen af RyanairHotels.

Ryanair lukker sit pakkerejsebureau

Blot to år efter omstruktureringen af Ryanairs forretningsområde for pakkerejser lukker Ryanair Holidays uden nogen forklaring.

Planerne for Ryanair Holidays var ellers ganske store. Ryanairs marketingdirektør Kenny Jacobs sagde i sommeren 2017 til hjemmesiden Travel Weekly, at det irske flyselskab havde store planer om at arrangere pakkerejser – og Ryanair har også sagt, at Ryanair Holidays skulle være ligesom Amazon.com, bare inden for rejser.

Ryanair Holidays, der blev søsat i december 2016, har i første omgang været aktiv på det britiske, irske, tyske, italienske og spanske marked.

Nyheden om lukningen af Ryanair Holidays fremgår af en kort meddelelse på dets hjemmeside. En talsmand for Ryanair bekræfter at nyheden er korrekt, men at selskabet ikke har yderligere kommentarer, end hvad det har oplyst på sin hjemmeside.

Her står blandt andet: “det er ikke længere muligt at booke pakkerejser på Ryanair Holidays. Alle bestilte rejser vil blive gennemført som planlagt.”

Flere ekstraordinære indtægter
Ryanair Holidays var et af flere nye forretningsområder, Ryanair har lanceret de seneste år for at øge sine indtægter fra andet end salg af flybilletter. Disse andre indtægter – ancillary revenue – skal ifølge Ryanairs målsætning udgøre 30 procent af selskabets samlede indtjening. De omfatter alt fra salg af mad og drikke ombord, indchecket bagage, valg af flysæde og så videre.

Selv om Ryanair i denne omgang har opgivet salg af pakkerejser, kan der stadig via Ryanairs hjemmeside eksempelvis bookes udlejningsbiler og hotelophold. Ligeledes har Ryanair for nylig lanceret en ny salgsportal for flybilletter i samarbejde med det irske firma Coras.

Ryanair har som Europas største flyselskab omkring 140 millioner passagerer om året. Selskabet har op til 1.800 ruter mellem 215 lufthavne i 37 lande fra sine foreløbig 84 baser i navnlig Europa. Selskabet har over 450 Boeing B737-800, der i snit har 2.400 daglige flyvninger – der er flest ruter og flyvninger i sommersæsonen, oplyser selskabets hjemmeside.

Ryanair var også sidste år tredjestørste flyselskab i Københavns Lufthavn med tæt på 1,9 millioner passagerer, en nedgang på over fire procent i forhold til 2017.

Ryanair meddelte tidligere på måneden, at det åbner endnu en ny rute til Danmarks næststørste lufthavn, Billund. Der kommer fra april fire ugentlige flyvninger fra Billund til Manchester. I forvejen flyver danske Sun-Air dagligt mellem Billund og Manchester.

I forvejen har Ryanair meddelt, at det også i år åbner nye ruter til Billund fra Edinburgh og Prag.

Relaterede artikler:

Ryanair atter klar med VIP-jet

Officielt: Emirates åbner rejsebureau i Danmark

SAS ser stadig overkapacitet på markedet