Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.

Ryanair erkender, at der er tale om betydelige ændringer i selskabets mangeårige modstand mod at indgå aftaler med fagforeninger. Nu lyder det fra selskabet, at man har sadlet om, og starter forhandlinger med piloternes fagforeninger i Irland, Tyskland og Portugal, samt i det nye år med andre pilotfagforeninger i EU, samt med kabinepersonalets faglige sammenslutninger.

Det er første gang i lavprisselskabets 32 årige historie, at topchef Michael O’Leary har sagt ja til fagforeningernes invitationer.

Det irske flyselskab håber, at et bedre forhold med fagforeningerne kan bane vej for erobring af markedsandele i Skandinavien, siger Michael O’Leary til Reuters: ”En fordel ved at anerkende fagforeningerne er, at det åbner vækstmuligheder for os i Frankrig og Skandinavien, som tidligere har været lukket for os”.

Han tilføjer, at selskabet allerede er i kontakt med piloternes fagforeninger i Frankrig og Danmark.

I sommeren 2015 havde fagbevægelsen og Ryanair en omfattende strid, da Ryanair nægtede at tegne overenskomst for de ansatte på en ny base i København. Fagbevægelsen vandt striden i Arbejdsretten, og  Ryanair har i dag ingen base i København, men betjener lufthavnen med trafik fra sine andre europæiske baser.

Ryanair-piloter aflyser strejke

Ryanair truer personale – de sælger ikke nok

Ryanair runder en milliard flyrejsende

x

Læs Også

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.

Dennis er på vej som orkan i Caribien

Tropisk storm, Cindy, har ramt Den Mexicanske Golf. New Orleans blev hårdt medtaget, mens en orkan, Dennis, er på vej ude i Caribien en måned eller to før normalt.