Rygter om salg af Gatwick

Engelske medier citererede i weekenden anonyme kilder for oplysninger om, at internationale investorer har henvendt sig til ejeren af Gatwick Airport, BAA, i et forsøg på at købe lufthavnen for en pris på op mod 3 mia. engelske pund.

Ifølge kilderne er den australske investeringsfond Macquarie blandt de potentielle investorer, men tyske, franske og schweiziske investorer nævnes også.

EU’s konkurrencemyndigheder har varslet, at man i den kommende uge vil offentliggøre en rapport om ejerskabet af lufthavnene omkring London, der alle ejes af BAA. Myndighederne ventes at konkludere, at netop BAA’s ejerskab af både Heathrow, Gatwick og Stansted lufthavnene er et problem, og BAA vil derfor muligvis blive pålagt at reducere sit ejerskab i en eller flere af lufthavnene.

BAA selv vurderer, at problemet med den manglende konkurrence kan løses ved at opsplitte BAA i flere selvstændige lufthavnsselskaber, hvilket – ifølge BAA-formand Nigel Rudd – ”ikke vil være en katastrofe for selskabet”.

Skrevet af Christian Peschardt

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.