Spies var blandt de cirka 200 udstillere ved Rejsemessen for Kvalitetsrejser i oktober sidste år. Coronakrisen har aflyst året messe, i stedet satses nu på oktober næste år. Arkivfoto: Michael Stub.

Rykker Københavns rejsemesse til oktober næste år

Rejsemessen for Kvalitetsrejser skulle traditionen tro være holdt denne måned i København, så blev den flyttet til januar og nu håber arrangøren på oktober næste år. Dog ikke i Øksnehallen.

”En stor del af de rejser, der sælges på Rejsemessen for Kvalitetsrejser er oversøiske, og vi vurderer at destinationerne endnu ikke er åbne til januar.”

Det oplyser ejer af og chefredaktør for Rejsemagasinet Vagabond, Christian Adamsen, i forbindelse med, at Vagabond flytter kvalitetsrejser-messen til weekenden 22-24. oktober næste år. Det bliver også i større lokaler. Messen har i sine første 16 år været holdt i Øksnehallen, men rykkes nu til Lokomotivværkstedet, hvor der er dobbelt så meget plads.

Da Rejsemessen for Kvalitetsrejser sidst blev holdt, i oktober 2019, tiltrak den ifølge Vagabond 17.000 gæster og 200 udstillere fra ind- og udland. Efter sidste års messe for kvalitetsrejser oplyste Christian Adamsen til STANDBY.dk, at budgettet for at arrangere rejsemessen i Øksnehallen er omkring to millioner kroner – her til kommer blandt andet lønninger.

Flere muligheder i Lokomotivværkstedet
Om skiftet fra de 5.000 kvadratmeter i Øksnehallen til de 10.000 i Lokomotivværkstedet, skriver Christian Adamsen: ”Vi har langt flere muligheder for at skabe en mere spændende oplevelse for vores gæster i Lokomotivværkstedet end i Øksnehallen.”

Blandt de nye muligheder i Lokomotivværkstedet, der ligger lidt over to kilometer fra Øksnehallen, er, at alle foredragssalene kan være inde i Lokomotivværkstedet. Hér må Vagabond selv stå for al catering, der planlægges en food court med gastronomi fra hele verden. Og de gamle smøregrave kan fores med en presenning, så der kan skabes en strand lounge med sand, bar, palmer, strand og parasoller, oplyses det.

Vagabond planlægger stadig, at afvikle messen Aktiv Ferie i Lokomotivværkstedet i weekenden den 12-13. marts næste år, da størstedelen af rejsemålene på Aktiv Ferie er europæiske, fortæller Christian Adamsen.

Relaterede artikler:

Corona aflyser Danmarks største turisme-workshops

17.000 besøgte Københavns feriemesse

”Ferie for Alle viser, hvad rejser er”