Så gik uge 10

En ægte traveller – no smoking please – fed løn fører ikke til større lykke – investerede 150 mio. kr. på kro – Barcelona topper med fodboldtilskuere.

Af Ejvind Olesen

NO SMOKING PLEASE: Hoteller i USA og Canada er ved at falde over hinanden for at blive non smoking. En hel del er det allerede, og flere har nu meddelt, at det vil være sket med at ryge på værelset, i barer og restauranter. Nogle få har indrettet et specielt område udendørs, hvor gæsterne har lov til at ryge. For nylig meddelte Choice Hotels, at et hundrede procent af de 1.800 Comfort Inns og Comfort Suites vil være totalt røgfrie inden årets udgang.  Med undtagelse af en håndfuld er alle Carlzon Rezidor Groups hoteller i Nordamerika røgfrie. ”Efterhånden er vi nået til, at ingen ønsker et rygerværelse, Ikke engang rygerne selv. Vi kan også have vanskeligheder med at få rengøringspersonale til rygerrum,” siger CEO Steve Joyce fra Choice Hotels.

FODBOLDREJSER: Danskerne er vilde med fodboldrejser og søger stort set den samme oplevelse år efter år via deres favoritklubber. Det fremgår af den årlige analyse, som visitfodbold.dk laver blandt 65.000 forbrugere, siger Claus Bermann fra udgiveren.

Senest vandt Barcelona på Camp Nou ondag aften med hele 6-1 over Paris efter at have været bagud 4-0 i kampen i Paris, hvor 95.000 tilskuere fulgte Barcelona, som overraskende fortsat er med i Champions Leage.

Hitlisten på visitfodbold.dk. har for andet år i træk Barcelona som nr. 1, fulgt af Liverpool og Manchester U. med Real Madrid på fjerdepladsen.

FLERE AF DEM, TAK; Saudi Arabiens konge er en af de flygæster, ethvert land ville være glad for. Et er at reserve et par sæder foran og bagved på business class, som når den danske dronning drager ud, i reglen med SAS. For Kong Salman, som netop har afsluttet et officielt besøg i Indonesien, er det noget helt andet.  Han har 620 medarbejdere med og 459 tons bagage. I følge engelske The Telegraph er han også ledsaget af lidt familie, nemlig 25 prinser. De indonesiske værter har lagt sig ekstra i selen til det kongelige besøg og indforskrevet 150 kokke til at forberede de mange muslimske retter. Sidst men ikke mindst er der et følge på yderligere 800 fra erhvervsliv, presse etc. Lad os få nogle flere af den slags. Kom bare en tur til Danmark til sommer, her er køligere end i ørkenen. Det regner faktisk også engang imellem.

CITATET: ”Der findes ikke den plet på jorden, der ikke er blevet opdaget og spoleret  af masseturisme.”  (Kulturforsker Kasper Støvring i Berlingske)

CITATET 2: ”Det siges at fede lønninger ikke nødvendigvis fører til større lykke, men det er en myte”. (Career Bliss, online medie)

VIDSTE DU:- at Michelin-restaurant Era Ora i København med en stjerne har et overskud på sidste års drift på 207.000 kr.,  men en gæld på ca. 10,5 mio. kr?

-at investorerne i Henne Kirkeby Kro formentlig har givet 150 mio. kr. for den to stjernede Michelin kro med Paul Cunningham som chef?

SMILET: ”Var du ikke en gang forlovet med en skotte?” ”Jo, men så mødte han en pige, der havde fødselsdag juleaften.”

SMILET (2) En nervøs mand til sin advokat: ”Hvis jeg nu ikke kan betale mit hustrubidrag. Kan hun så forlange at få mig tilbage?”