Så gik uge 14

H.C. Lumbye.

WEEKENDMAGASINET: Hvor mange restauranter er der mon i verden? – Verdens største krydstogtskib på vej – Kommer H. C. Lumbye tilbage til Tivoli? – Hvad, der står i avisen, behøver ikke være usandt.

Af Ejvind Olesen

TIVOLIS MUSIK: Dejligt at læse og høre om al den levende musik, vi kan opleve i Tivoli i den sæson, som åbnede op til weekenden. Og ikke bare pop og rock eller klassisk, men også den slags musik, som vi fortsat er mange, der forbinder med H.C. Lumbye og Tivoli. Hans musik forsvandt jo næsten fra den gamle have, da man besluttede at fjerne statuen af H.C. Lumbye og rykke den til et fjernlager i Tune. – Musikken spredes i den ny sæson ud over haven med mild hånd. Måske også en dag ved indgangen, når portene åbnes, som det sker i alle Disney Parker. H.C. Lumbye monumentet (som ikke var den store kunst) røg ud for 14 år siden. Mens hans musik får måske en markant placering nu igen. Parterne klæ’r hinanden.

SVIMLENDE TAL: Danmark har to af verdens bedste restauranter med på listen over de bedste, som udkom i denne uge. Geranium er bedst med en 19. plads, hvor Noma, som er lukket i øjeblikket på grund af flytning, i fire år har været på førstepladsen. Relæ blev igen i år nr. 39. Ingen andre nordiske slap med. Nu er det så, at de mange tal kan virke svimlende. Hvor mange restauranter der i Verden? Hvem kender svaret? Ingen! Hvor mange har spist sig gennem verdens bedste 50 restauranter. Næppe nogen. Men sindrige systemer med global afstemning – ligesom når lufthavnene placeres i finurlige ranglister – danner basis for en placering.  – Her skal ikke pilles ved, at Københavns Lufthavn blev bedst i verden, hvad sikkerhed angår. Det er så fortjent som noget, selv om der var nogle brist i det forløbne år med lange ventetider. Hvor mange ved i øvrigt, at man nu ikke behøver at tage hverken bælte eller sko af, når man skal gennem sikkerhedskontrollen i København (med få undtagelser)? Apropos verdens bedste restaurant Eleven Madison Park i New York. Lad os mødes der, den dag vi har råd.

VERDENS STØRSTE: Royal Caribbean Cruise Line vil gerne være en sømil foran alle andre, når det kommer til størrelse af nye krydstogtskibe. Derfor har rederiet bestilt verdens største, Symphony of the Seas, til levering næste år. Herefter skal den i drift om vinteren i Caribien og om sommeren i Middelhavet fra Barcelona. Den kommer nogenlunde samtidig med, at Miami indvier en imponerende krydstogtterminal med det forpligtende navn Crown of Miami. Danske bureauer er allerede i fuld gang med salget til næste sommer med udsejling fra Barcelona.

CiTATET:- Jeg er stolt over at have tilført koncernen en rejseforretning, der er vokset så stor i Danmark og Norden, at den løftes op i Aller Holding. (Afgående adm. direktør Pål Thore Krosby, Aller Media)

CITATET- Generelt kan jeg sige, at jeg ikke har haft dårlige erfaringer med journalister, og så skal jeg minde mig selv om, at selv om noget står i avisen, behøver det ikke nødvendigvis at være usandt. (Fhv. SAS direktør Ivar Samren i bogen ”I al diskretion”)

SMILET: -Jeg forstår ikke rigtigt, sagde repræsentanten fra Skattevæsenet. –De driver en smørrebrødsforretning. Men De har trukket fire rejser til Mallorca fra som forretningsrejser. Hvordan vil De forklare det? – Det er da meget let. Vi bringer varer ud.