Så gik uge 40

Austrian Airlines airbus a320 fly lufthavnWEEKENDMAGASINET: Farvel Austrian på historisk rute – Orkan og krydstogter – Citat fra Aarhus.

Af Ejvind Olesen

WIENERBLUT: Hvis nogen er i tvivl om, hvad der kunne ske, hvis SAS fik en stor majoritetspartner, men alligevel fik lov at beholde sit eget brand, kan man passende kaste et blik mod Wien. Her skal Lufthansas andet datterselskab Eurowings nu overtage Austrians rute til Rom fra november, efter at Austrian har fløjet ruten siden 1958. I forvejen har Austrian måttet vige på ruter fra Wien til både Palma Mallorca og Barcelona til fordel for Eurowings. Der er ingen officielt forklaring, men skal ikke være Sherlock Holmes for at finde ud af, at Eurowings kan gøre det klart billigere – bl.a. på grund af lavere personaleudgifter.

CRUISE I ORKAN: Orkanen Mathew har været hård ved krydstogterne i Caribien i den sidste uges tid. På kryds og tværs har rederierne været nødt til ændre ruter og flytte anløb. Det er man for så vidt vant til i september og oktober, men denne gang har det været hårdere end meget længe. Især Haiti har været hårdt ramt og først i weekenden regner Royal Caribbean med igen at kunne anløbe rederiets egen populære palmestrand i Labadee på spidsen af Haiti. Nu har genvordighederne bredt sig op til Cape Canaveral, hvor alle sejladser både krydstogter og cargo transport blev aflyst i går. – Et krydstogtskib i dag er stort set altid i stand til at søge uden om en orkan. Men det kan da være ærgerligt for danske passagerer at havne i Mexico i stedet for på St. Thomas. Og der er ingen erstatning mulig.

UGENS CITATER: Entertainer Niels Hausgaard: ”Moms i Vendsyssel. Det er aldrig rigtig slået igennem.”

Musiker Allan Olsen: ”Det eneste jeg ser i TV er VM i ishockey. Den sportsgren har det bedste fra skak og ballet mikset med det bedste fra 2. verdenskrig.”

Peter Høgsberg, direktør Aarhus Lufthavn: ”Vi har været gode til at tale den her lufthavn ud ad Helvede til på Djursland.”

SMILET: En optimist er en, der altid har en flaske champagne på køl, når der sker noget glædeligt. En pessimist er ham eller hende, der drikker den. For der sker jo aldrig noget glædeligt.