Så gik uge 44

0
hoejt-humoer-hos-domingo-lasse-henningsen-og-ernst-trillingsgaardesben-toftdahl-olesen
Træ nr. 89 i Kildeparken i Aalborg blev i den forløbne uge plantet under behørigt opsyn af Ernst Trillingsgaard, som Aalborg turisme skylder meget.

WEEKENDMAGASIN: Nul huller i Bangkok – Høj cigarføring i Aalborg – Loyale krydstogtgæster – Søforklaring på jernbanen.

Af Ejvind Olesen

HØJ CIGARFØRING: Det var navnet på en biografi fra 1999 skrevet af Erik Haast om direktør Erling Trillingsgaard og alle hans gode gerninger for at skaffe oplevelser i Danmark og udbygge Aalborg Kongrescenter efter at have sat sit præg på Holstebro.  Hans drive har sat sine spor for turismen i hele Nordjylland. Nu stopper han snart, men han har også skabt traditionen med at få de mange kendte kunstnere til at plante et træ i Kildeparken i Aalborg. – Forleden var det Placido Domingo som nr. 89 i rækken. En imponerende kontaktflade for en dansk provinsby. Vi nævner i flæng træ-planterne: Nana Mouskuri, Chris Barber, Lionel Hampton, Dame Edna, Harry Bellafonte, Kenny Rogers, Sarah Brightman , Roger Whittaker, Lill Lindfors og Victor Borge  – og 80 andre.

NUL HULLER I BANGKOK: I tirsdags åbnede Grand Palace i Bangkok igen for turister efter Kong Bhumipols død. Også selv om militæret har dikteret et års sørgetid. Thailands og byens styre forventer, at gæsterne vil optræde respektfuldt, som de i øvrigt altid gør. Samtidig ophæves restriktionerne for underholdning og TV-programmer i Thailand fra 14. nov. – Man skal fortsat være klædt pænt og tildækket, hvis man skal ind og se Emerald Budddha i Royal Palace. Der er ingen adgang, hvis man har huller i cowboybukserne, hvilket som bekendt er mode i den vestlige verden.

LOYALE KRYDSTOGTGÆSTER: Rejsebureauer, som sælger krydstogter i Europa, har langt flere loyale kunder end hos andre rejseformer, når det drejer sig om kunder, der vælger bureauerne frem for nettet. Ifølge en undersøgelse af World Travel Monitor køber et gennemsnit på 25 procent af europæere fortsat rejserne via bureauerne, men når det er krydstogter er tallet 42 procent. I følge samme undersøgelse var der 22 mio. passagerer på krydstogt sidste år. Nordamerika i spidsen med 59 procent, men europæerne er nu tættere på end nogensinde med 32 procent.

MOVIA LOGIK: Det er efter denne uge blevet klart, at visse strækninger med DSB og Movia bliver op til 16 procent dyrere fra januar. Den ene søforklaring efter den anden i forskellige medier gør brugerne endnu mere forvirrede om hvorfor. Men så kommer hjælpen fra centerchef Eskild Thuesen i Frederiksborg Amrs Avis. Hør bare: ”Dem der rejser ni zoner kommer til at betale mere. Det skyldes, at der fremover kommer til at være sammenhæng mellem, hvor langt du rejser og det mere turen koster.” – Det må have kostet dyrt at få konsulenter til at regne det ud!

CITATET: ”Man kan ikke give mennesker varig hjælp ved at gøre det for dem, som de selv skulle have gjort.” (Abraham Lincoln)

SMILET: Hvem som helst kan blive gammel. Det eneste man behøver at gøre, er at leve længe nok. (Groucho Marx)

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz