Så gik uge 48

British Caledonian.

British Caledonian.

WEEKENDMAGASINET: Marathon 200 meter under havet – Skotterne vil have eget flyselskab – Den lukkede kro – Vil du have succes, så bliv lidt solbrændt.

Af Ejvind Olesen

SKOTTERNE VIL SELV: Skotter har ved flere lejligheder vist, at de vil gå deres egne veje. En stor del af politikerne vil blive i EU, når Brexit begynder at virke – og nu vil de have deres eget flyselskab. Tilbage til British Caledonian, der kom til verden på ryggen af charterselskabet Loganair fra Glasgow. Nu vil Loganair være skotternes eget flyselskab. Siden 2007 har det været franchise af Flybe. Men det skal være slut fra september næste år. Da vil Loganair – måske med nyt navn – gå fra 300 til 1.000 afgange om dagen fra skotske byer. De vil sikkert også have skotske piloter. De er efter sigende ikke bange for Loch Ness uhyret, så længe de ikke skal lande på vandet.

MARATON UNDER HAVET: Israel har noget at byde maratonløbere fra hele verden som en unik start på det nye år. Det er et særdeles originalt løb, Tiberias Galilæas Marathon, som starter det nye år for 40. gang rundt om en stor del af Galilæasøen 6. januar. Ruten går nemlig 200 meter under havets overflade i et meget spændende terræn i Jordandalen, langs søen over Jordanfloden med vendepunkt ved kibbutz Ein-Gev, hvor mange danskere har overnattet. – Nej der sluttes ikke af med Peters fisk fra Galilæasøen, hvor apostlene fiskede. Til gengæld er der traditionel afslutning for de mange deltagere med en ægte pastaaften. Der er heller ikke så mange ben som i fisken.

IKKE SÅ MEGET AT MARKEDSFØRE: Vi kan alle lave slåfejl, men et af de mere morsomme fandt vi i denne uge på Horestas hjemmeside. Det gjaldt en artikel om, at indehaveren af Sevel Kro fortsat har lov til at bruge den lukkede kongekrone som markedsføring. I den anledning sagde fhv. kulturminister Bertel Haarder tak til at blive inviteret på forloren skildpadde. Horesta: Ministeren var inviteret, fordi kroejeren ønskede at sige tak for, at man havde genvundet rettighederne til ”at markedsføre den lukkede kro”.

CITATET: ”Hvis man skal have succes i skandinavisk erhvervsliv, skal man helst være en smule solbrændt.” (Jan Carlzon)

Henrik Day Poulsen (psykiater) ”Man er dansk, når man er på vej til økonomiklasse i flyets business class højlydt kommenterer sine medpassagerer med et ”Nåh, det må jeg nok sige.”

SMILET: Lægen: Jeg kan ikke lide Deres mands udseende. Konen: Det kan jeg heller ikke, men han er god ved børnene.