Så gik uge 50

WEEKENDMAGASINET: Ulovlige hoteller i Thailand – Krydstogtskibe sætter kurs mod Cuba – Skotterne vil halvere flygebyrer – Fjumreår for voksne.

Af Ejvind Olesen

KURS MOD CUBA: Krydstogtrederierne næsten falder over hinanden for at fortælle om, hvornår de starter med at sejle til Cuba, som de har længtes efter i så mange år. Hidtil er ruten gået rundt om den store caribiske ør. Men fra foråret har en lang række skibe fået lov til at sejle fra amerikansk havn til Havanna. Der er fortsat restriktioner for amerikanske statsborgere. Det kan påvirke priserne, så europæere for eksempel kan udnytte gode tilbud, men indtil videre tyder det på udsolgte afgange med start i marts eller april. Royal Caribien ser ud til at komme med den billigste og korteste tur, fem dage fra Miami eller Tampa til Havanna med en enkelt nat i Havanna med Empress of the Seas (1.600 passagerer). Også Azamara fra samme rederi fik tilladelse i denne uge. – Det top eksklusive Regent Seven Seas fra Oceania Cruises vil starte i marts-april.

ILLEGALE HOTELLER I THAILAND: Et uhyggeligt stort antal af de thailandske hoteller har ikke licens til at operere som hotel. Det viser sig nu ifølge landets turistminister, at 60 procent af samtlige hoteller har arbejdet illegalt den seneste halve snes år. Det drejer sig om godt 400.000 større og mindre hoteller. Formanden for turistforeningen i Phuket, PuritMaswongsa, vil have forholdene nærmere undersøgt. Han mener, at det i Phuket ”kun” er 900 hoteller ud af 2.400, som ikke har registreringen i orden. De tager blandt andet lavere priser for udlejning end de tilsvarende med licens og driver illoyal konkurrence.

VAR DET NOGET SAS? Det indgår i overvejelser hos SAS at udflage noget af produktionen til en base i et land uden for Skandinavien. London er favorit, men måske SAS skulle overveje en lufthavn i Skotland i stedet for. I hvert fald vil det skotske nationalistparti senest i 2018 kræve, at afgifterne på flyrejser fra Skotland sættes ned til det halve af det nuværende. Rejser der starter i Skotland skal slippe ca.syv euro mod 15 euro i England. Det var da værd at overveje. Men hvor er Brexit til den tid?

CITATET: Den grønne omstilling må ikke udelukkende handle om at udskrive store checks. (Lars Chr. Lilholt, energiminister)

JULEGAVE: Det forlyder, det den nye transportminister Ole Birk Olesen vil give hver af de ældste i ledelsen af PostNord et eksemplar af sognepræst Poul Stenders bog i julegave. Titlen: ”Stop op – Fjumreår for voksne” med opfordring til alle over 55 år om at tage et fjumreår og eksperimentere. Det behøver ministeren ikke. Det har han allerede selv fundet ud af!

SMILET: Alle begår fejl. Da Colombus opdagede Amerika troede han, det var Indien. Da Donald Trump gik ind i ægteskabet, troede han det var Paradiset.