Så gik uge 51

Bethlehem.

WEEKENDMAGASINET: God service fra Horesta – Flest østarbejdere i rejsebranchen – Dyrt fotoapparat på Lanzarote – Julerekord i Israel – SAS skal være mere effektiv.

Af Ejvind Olesen

JULESERVICE: Det hører til sjældenheder, at Horesta yder en så flot service til forbrugerne som denne jul. Hotelorganisationen har sat sig for at lave en fyldig liste fra hele Danmark over hvilke hoteller og restauranter, der har åbent i julen og hvornår. For nogle år siden var den let at lave. Nu er den blevet langt mere fyldig. Kun på den måde får man flere julegæster.

ÅRSREKORD: Som en julegave til israelsk turisme kunne turistminister Yariv Levin i denne uge melde om alle tiders rekord med turistbesøg i november. 287.000 besøgte Det hellige Land i den pågældende måned. Det er hele 38 procent flere end året før, der var præget af terrorisme. Nu er der heldigvis roligere op til jul, selv om det næppe er sandsynligt, at Bethlehem kommer op på tidligere tiders besøgstal. Turisterne i november kom ind i landet via fly med 88 procent. 6.000 kom ad landjorden fra Egypten og 28.000 fra Jordan.

SÅ VED VI DET: ”Vi skal arbejde mere effektivt. Vi skal have flere kunder om bord. Uden at vi skal have flere medarbejdere. Det kan betyde både effektivisering og reduktioner”. (Lars Sandahl Sørensen, koncerndirektør, SAS).

PAS NU PÅ: En 52-årig mand faldt på en ferie på Lanzarote for et fotoapparat til 5.000 kr., oplyser Nordsjællands Politi. Det syntes han var et godt tilbud og købte med kreditkort. Senere opdagede han, at forretningen havde trukket 20.000 kr. på kortet. Det danske politi oplyser imidlertid, at de ikke kan efterforske en sag på Lanzarote. Redningen kan blive banken. Det sker desværre ofte for folk på ferie i udlandet. Også selv om kortene ikke er stjålet.

KAN DET VIRKELIG PASSE?: Nok er rejsebranchen international, eller en del af den globale verden om man vil. Men i følge Beskæftigelsesministeriet var det branchen med Rengøring og Rejsebureau, der havde flest Østarbejdere i Danmark nemlig 29.931. Men to blev utilfredse i tredje kvartal, hvor der derfor kun var 29.929 beskæftigede. Hvor mange, der gjorde rent, og hvor mange, der solgte rejser, melder statistikken ikke noget om. Hoteller og restauranter beskæftigede 11.928, men måske var tallet ikke helt korrekt, for en af dem blev ansat på Hilton i Bukarest inden årets udgang.

CITATET: ”Det der tænder mig ved at gøre det alene og uden ilt, er at det er manden mod bjerget på naturens præmisser,” (Rasmus Krogh om bjergbestigning og om at bestige Mount Everest uden ilt).

SMILET: Den eneste sparevilje min kone viser er, når hun sætter lys i sin egen fødselsdagskage.

FØR NYTÅRSAFTEN: Kvinder har ikke mere rygrad end mænd, de viser bare mere af den.