Transavia, der hører under Air France KLM, har flyselskaber i såvel Frankrig som Holland – nu har Transavia France netop åbnet sæsonrute mellem Nantes og Københavns Lufthavn. Pressefoto.

Så har København to ruter til ny destination

Air Frances lavprisselskab Transavia France og Easyjet har med få dages mellemrum åbnet fra vestfranske Nantes til Københavns Lufthavn med samlet fem ugentlige flyvninger.

Frankrigs sjettestørste by er nu godt betjent til og fra København. Med få dages mellemrum åbnede først Easyjet rute på strækningen – den skal flyves hele året med op til tre afgange om ugen – og i går, mandag, markerede Air France KLM’s franske lavprisselskab Transavia France, at det frem til oktober flyver sæsonrute med to afgange om ugen.

Klik for stort format. Fra sammenkomsten på den franske ambassade i København i forbindelse med den nye sæsonrute fra Nantes til København. Fra venstre chef for Atout France, Benoit Chollet, den franske ambassadør Caroline Ferrari, Transavias koncernchef Nathalie Stubler, landechef for Air France KLM, Anita Wagner Feddersen, og kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, Peter Krogsgaard. Foto: Henrik Baumgarten.

I anledning af ruteåbningen til Nantes, der ligger ved Loire-floden syd for Bretagne og tæt på Atlanterhavet, havde Air France KLM mandag pressesammenkomst på den franske ambassade i København.

Her deltog blandt andre Transavia Frances koncernchef, Nathalie Stubler, chef for Air France KLM i Danmark, Anita Wagner Feddersen, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, Peter Kjærsgaard, samt nordisk direktør for det nationale franske turistråd, Atout France, Benoît Chollet.

Til STANDBY.dk sagde Transavia Frances’ koncernchef, Nathalie Stubler, at ruten fra Nantes ikke var en bestillingsopgave fra moderselskabet Air France.

”Ruten er vores egen ide. Vi har denne sommer 26 ruter fra Nantes betjent af basens fem B737-800 og valgte at åbne på København, som vi ser som en meget attraktiv destination.”

Nathalie Stubler havde ikke noget bud på, hvor mange passagerer Transavia forventer på den nye rute, der flyves med Boeing B737-800 med plads til 189 passagerer. Transavia har to andre franske baser, Lyon og Paris’ sekundære lufthavn, Orly. I alt betjener selskabet denne sommer 101 ruter i og uden for Frankrig.

”Bliver ruten til København en succes, kan den komme igen næste år, måske med flere ugentlige fly eller en længere sæson,” sagde Nathalie Stubler.

Easyjet og Transavia kan styrke hinanden
Også chef for Air France KLM i Danmark, Anita Wagner Feddersen, var glad for den nye Nantes-rute. ”Transavia France er jo en del af Air France KLM gruppen, og det er positivt når vi kan tilbyde nye ruter til og fra Danmark,” sagde hun til STANDBY.dk

Hun ser det ikke nødvendigvis som et problem, at også konkurrenten Easyjet har startet på samme strækning.

”Easyjet er jo umiddelbart en konkurrent til Transavia, men faktisk er det også billetten til at få endnu flere til Nantes – også forretningsrejsende. Da Transavia kun flyver to dage om ugen, så kan Easyjet afgange på andre dage reelt ende med at feede passagerer til Transavia,” vurderer Anita Wagner Feddersen.

Otte franske destinationer fra Københavns Lufthavn
Med åbningen af Easyjets og Transavias ruter til Nantes har Københavns Lufthavn denne sommer otte direkte ruter til og fra Frankrig.

Kommerciel direktør Peter Krogsgaard fra Københavns Lufthavn sagde i går til STANDBY.dk, at hver femte passager i lufthavnen rejser til Frankrig.

”Vi er glade for denne nye Nantes-rute og dermed øget udbud af vores direkte ruter til Frankrig. Mange har jo besøgt Paris, derfor er det kun glædeligt at der også bliver direkte ruter til mere ”eksotiske” destinationer i Frankrig,” sagde Peter Krogsgaard.

Air France, Easyjet, Norwegian og SAS flyver hele året på Paris de Gaulle, mens spanske Vueling Airlines har helårsrute til Paris’ sekundære lufthavn, Orly. Easyjet har helårsrute til Lyon, mens både Norwegian og SAS hele året flyver mellem København og Nice.

Gennem årets sommerprogram åbner en række helårs- eller sæsonruter til Københavns Lufthavn fra Frankrig. Ryanair åbnede sidste uge fra Bordeaux, en rute der er påtænkt til at være helårsbetjent.

Air France Hop kommer fra 23. juli med kort sæsonrute fra Toulouse, mens SAS fra 29. juni flyver sæsonrute til Marseille.

600.000 danske ankomster til Frankrig
Sidste år var der 2,2 millioner skandinaviske ankomster til Frankrig, heraf 600.000 fra Danmark. Tallene er en stigning på 14 procent de seneste fire år, oplyste nordisk direktør for det nationale franske turistråd, Atout France, Benoît Chollet, på sammenkomsten mandag.

Halvdelen af danskerne rejser til Paris, en tredjedel til Provence-Nice regionen, ti procent til Alsace, mens resten fordeler sig over det øvrige Frankrig.

Denne anden vej var der sidste år 206.000 franske overnatninger i Danmark – en stigning på over 15 procent i forhold til 2017, viser tal fra VisitDenmark.

Relaterede artikler:

Turistbureau glad for ny flyrute

Air France klar med 26 nye ruter

Størst europæisk nedgang hos Norwegian