Sådan er de nye spilleregler for SAS irske selskab

Norwegian klar i Oslo til ruter til Las Vegas, som er indstillet indtil efteråret.

WHEN IRISH EYES ARE SMILING: SAS må gerne flyve med asiatisk personale både på europæiske ruter og dansk indenrigs, men har ingen planer foreløbigt. Indtil videre i hvert fald.

Af Ejvind Olesen

Når SAS til efteråret starter med at flyve med nyt irsk selskab fra baser i London og i Malaga, bliver det efter lokale lønaftaler og arbejdsforhold. Det samme gælder skatter og afgifter. I alt ni fly A320 neo – de helt nye af typen.

Selv om det ikke i en planlægningsfase er bestemt endnu, om de under et ophold i København skal på en smuttur og vende i Stockholm eller i Amsterdam, inden de skal tilbage til København, er det helt i orden efter EU reglerne. Det bekræfter en velorienteret kilde fra Bruxelles til standby.dk.

Ud fra princippet om, at alle i EU har de samme betingelser, må flyet fra London også gerne slå et slag omkring en indenrigsrute til Aarhus eller Aalborg, inden det igen sætter kursen mod London. Udelukkende med udenlandsk personale fra baserne i Malaga og London.

Hvis SAS en dag skulle begynde at flyve oversøiske ruter fra London til New York, er det også OK med asiatisk kabinepersonale og piloter. Igen med henvisning til irsk EU licens og Open Sky aftale med amerikanerne. Samt en accept på bilateralt niveau jfr. Open Sky. Derimod ville det pt. ikke kunne lade sig gøre til Kina, som ikke er tilsluttet ordningen.

Da Norwegian havde premiere på ruten fra Oslo til Las Vegas var det udelukkende Thai-personalet om bord. Obama godkendte, men nu er der forlydender om, at præsident Trump vil følge de mange opfordringer om at inddrage tilladelsen.

SAS oplyste forleden, at der ikke er planer om at flytte langruter væk fra København, Oslo og Stockholm med skandinavisk personale.

x

Læs Også

Zaporizjzja bliver ny destination for polske LOT

Byen med det lange navn bliver Star Alliance medlemmets sjette destination i Ukraine.

Sætter pris på flyselskaber

Air Transport World har sat navn på vinderne af sine awards for 2018, blandt andet den anerkendte Airline of the Year. Blandt vinderne i øvrige kategorier er airBaltic og Norwegian.

Nordic Seaplanes udvider med rundflyvninger

Efter en kort vinterpause, hvor vandflyet har været til serviceeftersyn i Schweiz, starter, Nordic Seaplanes sæsonen den 20. februar.

Ny lounge i Københavns Lufthavn

Passagererne i lufthavnen kan nu vælge mellem otte lounger, den seneste er netop åbnet med plads til 61 gæster.

Lille fremgang i danske lufthavne

Der var sidste år samlet en procent flere afrejsende passagerer fra de danske lufthavne – det rakte dog til en ny rekord, viser statistik fra Trafikstyrelsen.

Sikkerhedskontrol konfiskerede 25.000 genstande

Sidste år inddrog sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn blandt andet tusindvis af knive, dolke, sakse og legetøjsvåben fra passagerernes håndbagage.