Dansk forretningsmand og tidligere rejsebureauejer har de sidste 20 års tid opbygget et stort lager af domænenavne med relation til rejsebranchen – nu er de sat til salg. Arkivfoto.

Sælger 200 domænenavne i rejsebranchen

Rejsekongen.dk, book247.dk og shoptillyoudrop.dk er nogle af de omkring 200 danske domænenavne der nu er til salg – fra 1.000 kroner og opefter.

Annoncen for de mange domænenavne kan ses her på STANDBY.dk – ”En del af navnene er ”kørende,” andre er under opbygning, men de fleste venter,” siger idemanden bag de mange navne, George Schmidt, til STANDBY.dk

Navnet ”Rejsekongen” kendes af nogle – det var George Schmidts rejsebureau, der gik konkurs i januar 1999 med et tab for Rejsegarantifonden på 5,2 millioner kroner. Nu er domænenavnet til salg.

“Jeg må være hvor pengene er, og jeg har i dag så travlt med mit firma Alexco, der sælger hoteller, restauranter, barer, diskoteker, selskabslokaler og så videre, at jeg har taget den hårde og tunge beslutning at sælge mine mange domænenavne,” siger 62-årige George Schmidt og tilføjer:

”Det gælder også navnet Rejsekongen.dk, hvor vi på de tre-fire år, selskabet eksisterede, havde 100.000 passagerer – indtil jeg mistede jordforbindelsen. I dag er jeg erhvervsmægler.”

George Schmidt siger, at han gennem årene har betalt for rettighederne til domænenavnene, men at han ikke har sat nogen deadline for, hvornår navnene skal være solgt.

Mange salgsmodeller
”Det har været sjovt at arbejde med dette område gennem tyve år, hvor jeg selv har fundet på domænenavnene,” siger George Schmidt og tilføjer, at prisen per domænenavn er fra tusind kroner og opefter, men at han er åben for forslag om at købe pakker med et eller flere navne. ”Der kan tænkes mange salgsmodeller,” siger han.

Domænenavnene, som George Schmidt nu har til salg, dækker alt fra rejsebureauer og rejseforsikring, til hoteller og restauranter.

Den enorme mængde navne har alle .dk som landekode – og tæller bare inden for bogstaverne A og B navne som: afrikarejse.dk, air-travel.dk, amerikarejse.dk, amsterdamrejse.dk, asienrejse.dk og athenrejse.dk

backpackertour.dk, backpackertravel.dk, baderejse.dk, bamserejser.dk, bangkokrejse.dk, barcelonarejse.dk, belgienrejse.dk, berlinrejse.dk, berlinrejsen.dk, beseated.dk, billigrejsen.dk, billigrejserne.dk, biludlejningskongen.dk, book247.dk, bookingworld.dk, dykker-ferie.dk og dykker-rejse.dk

Relaterede artikler:

Rejsebureau i forgæves kamp mod pensionsselskab

Krakket rejsebureau fortsætter med ny ejer

Konkurser i rejsebureauer for millioner