Det danske rejsebureau Norliv kan beholde sit navn, lyder kendelse efter bureauet havde lagt sag an mod Nordea-forening om at dets forening med samme navn skulle stoppe med at hedde det samme. Foto: Norliv.dk

Rejsebureau i forgæves kamp mod pensionsselskab

Dansk rejsebureau taber i Sø- og Handelsretten, hvor det havde anlagt sag mod Nordea Liv & Pension, der havde samme navn til en af sine foreninger som rejsebureauet.

Rejsebureauet Norliv fra nordjyske Thisted, der samarbejder tæt med Norsk Hytte Udlejning, har tabt en navnestrid med pensionsselskabets Nordeas kundeforening, Nordea Liv & Pension, der også betegnes Norliv.

Rejsebureauet Norliv havde derfor sagsøgt Nordea Liv & Pensions Norliv. Bureauet krævede, at Nordea-foreningen skulle ændrer sit navn, herunder på sine hjemmeside, og betale en erstatning på 300.000 kroner. Nordeas Norliv har to hjemmesider – Norliv.org og Nordealivogpension.dk

Samlet har Nordeas kundeforening, Nordea Liv & Pension, 300.000 pensionskunder, skriver Finans.dk

Men rejsebureauet har nu tabt navnekrigen mod Nordea – ved kendelsen i Sø- og Handelsretten fik rejsebureauet Norliv også overdraget at betale omkostningerne i sagen, i alt 60.000 kroner. Det skete efter Sø- og Handelsretten bestemte at Nordeas Norliv-forening kan beholde sit navn.

Nej til forlig
Ifølge Finans.dk afviste rejsebureauet Norliv inden sagen gik i gang i Sø- og Handelsretten et tilbud fra Nordea om et forlig. Var dette blevet fulgt, havde rejsebureauet fået 200.000 kroner mod at Nordea-foreningen Norliv omvendt kunne benytte domænenavnet Norliv.dk – det navn har rejsebureauet.

Men rejsebureauet afviste forslaget om forlig, da det mente, at kundeforeningen handlede i ond tro i forbindelse med valg af navn. Men den udlægning blev afvist af Sø- og Handelsretten.

”Retten finder ved en sammenligning af selskabets og foreningens registrerede mål, branchekoderegistrering, virksomhed og aktivitet i øvrigt, at disse er så forskellige, at der ikke er risiko for forveksling,” hedder det i kendelsen fra Sø- og Handelsretten – der dog også fastslog, at rejsebureauet kan beholde sit domænenavn Norliv.dk

Ifølge rejsebureauet Norliv-dk’s hjemmeside har bureauet et tæt samarbejde med Norsk Hytte Udlejning, der udbyder over 100.000 senge i Skandinavien samt mere end 300 hotelaftaler i Skandinavien.

”Det betyder, skriver Norliv.dk, at vi får de bedste priser til vore kunder og har et tæt samarbejde med over 200 partnere og aktører på destinationerne i Norge, Sverige og Danmark.”

Relaterede artikler:

Konkurs i rejsebranchen

Milliondom til rejsebureaudirektører igen for retten