Efter Ruby Rejser, en del af danske Sunway Group, har overtaget DaGama Travel bliver der atter arrangeret rejser til blandt andet Vietnam. Arkivfoto.

Krakket rejsebureau fortsætter med ny ejer

I februar gik københavnsk rejsebureau konkurs med tab for Rejsegarantifonden på 3,2 millioner kroner. Nu har et andet dansk bureau købt dets domæner og kundedatabasen.

Danske Sunway Group med hovedkvarter i Aarhus har netop føjet DaGama Travel til sin portefølje, oplyser Sunways stifter, ejer og administrerende direktør, Mads Bygballe Christensen, til STANDBY.dk – københavnske DaGama Travel krakkede i februar i år, hvilket gav Rejsegarantifonden et tab på 3,2 millioner kroner.

Overtagelsen af DaGama er reelt sket ved at Ruby Rejser, en del af Sunway Group, har overtaget DaGama Travel og dermed kan udvide sin portefølje med også oversøiske rejsemål. Ruby Rejser blev i 2015 indlemmet i Sunway Group, der har en række specialrejsebureauer fordelt på tre CVR-numre; udover Ruby Rejser også Travelnorth Incoming samt Seatravel.

”Vi begynder at have mere fokus på oversøiske rejser og her passer DaGama Travel rigtig godt ind. Vi vil dog lægge flere af Dagama-rejserne ind under Ruby Rejser. Vi har også overtaget aktiverne i DaGama for at gøre Ruby Rejser mindre sårbar ved nu også at tilbyde oversøiske rejser via DaGama, hvis navn vi vil drive videre som dagama-travel.dk,” siger Mads Bygballe Christensen og tilføjer: ”Vi manglede noget oversøisk til Ruby Rejser, der primært sælger aktivferier indenfor Europa.”
Han ønsker ikke at oplyse, hvad Sunway har betalt kurator i boet efter DaGama for domænenavne og kundekartoteket. Kun at det ikke er et millionbeløb.

Rejsebureauerne i Sunway Group har foreløbig tæt på 30 medarbejdere – Sunway overtager ingen medarbejdere fra DaGama. Den daglige håndtering af de nye kulturrejser hos DaGama under Sunway ligger hos Kirsten Aagaard, der har stor erfaring med rundrejser i blandt andet Asien, og det er også her de første ture går til, for eksempel Vietnam, Japan og Kina. Siden vil resten af DaGama Travels andre rejsemål i Afrika, Latinamerika og Nordamerika også komme på programmet.

Mulig overtagelse af flere rejsebureauer
Selv om Sunway Group allerede har en række rejsebureauer under sin paraply, udelukker Mads Bygballe Christensen ikke nye opkøb. ”Men det skal passe ind i vores portefølje og vi vil jo helst ikke betale for meget,” siger han.

Selskaberne i Sunway Group omsatte i sidste regnskabsår for over 100 millioner kroner, fik et overskud før skat på otte millioner kroner og havde samlet omkring 20.000 gæster.

Udover DaGama Travel omfatter Sunway Travel også Ruby Rejser, Seatravel, Strobel Travel, Travelnorth og Travelnorth Incoming og Bike Denmark.

Relaterede artikler:

Rejsebureaukonkurs holder sig på 3,2 millioner kroner

Dansk rejsekoncern nærmer sig 100 mio. kr.

Ruby Rejser opkøber nichebureau