Særmalet Iberia-fly markerer jubilæum

Det særmalede Iberia jubilæums-fly, personerne repræsenterer jubilæets sponsorer, bl.a. American Express Global Business Travel, Avis Biludlejning og Melia Hotels International.

Det særmalede Iberia jubilæums-fly, personerne repræsenterer jubilæets sponsorer, bl.a. American Express Global Business Travel, Avis Biludlejning og Melia Hotels International.

LUFTFART: I går markerede spanske Iberia at det i 70 år har betjent Europa og Latinamerika. Oneworld-medlemmet flyver fra Madrid til 16 lande i Latinamerika.

Første flyvning med det særmalede Airbus A330-jubilæumsfly var til Argentinas hovedstad, Buenos Aires, det spanske flyselskabs første destination i Latinamerika efter Anden Verdenskrig.

På det særmalede Airbus A330 har Iberia flagene fra de 16 lande i Latinamerika, det i dag flyver direkte til fra Madrids T4-terminal i Barajas-lufthavnen.

Det er Argentina, Brasilien, Chile, Colombia, Costa Rica, Cuba, Den dominikanske Republik, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Mexico, Panama, Puerto Rico (en amerikansk besiddelse), Peru, Uruguay og Venezuela.

Den 22. september i 1946 blev Iberia første flyselskab til at åbne mellem Europa og Latinamerika med ruten fra Madrid til Buenos Aires.

Dengang tog turen med en DC-4 med plads til 44 rejsende 36 timer med stop i nu Dahkla i Vestsahara samt brasilianske Natal og Rio de Janeiro.

Ruten var Iberias første med kabinepersonale.

I dag er Iberia største flyselskab mellem Europa og Latinamerika. Samlet har Iberia i dag ruter til 131 destinationer i 51 lande verden over.

x

Læs Også

SAS klar med særpriser til erhvervskunder

Med SAS For Business tilbyder selskabet nu små og mellemstore firmaer, de såkaldte SME’er, op til 6 procent rabat, også på indenrigs i USA. SAS Credits er på vej ud.

Ny EU-dom øger flypassagerers ret ved strejker

Trafikstyrelsen i Danmark må ændre praksis efter ny dom fra EU-Domstolen om at strejke hos flypersonale alligevel ikke er en ”usædvanlig omstændighed” – og at passagererne derfor har krav på kompensation.

Klar med snacks og drikkevarer i lufthavnsgate

Hamborgs Lufthavn tester i denne tid nyt servicekoncept, hvor passagerer inden afrejse online kan bestille morgenmad og drikke til levering i gaten.

5.500 heste på vingerne i Schiphol

Ifølge den hollandske storlufthavn er heste den type pattedyr, Schiphol har flest af om året. Og afhængig af, hvad ejeren vil betale, kan de flyve på economy, business eller first class…

Landshold på indflyvning til Rusland

I disse dage ankommer hovedparten af de 32 landshold der skal spille VM-slutrunden i fodbold, der begynder på torsdag.

LOT fejrer polsk selvstændighed med særmalet Dreamliner

I år er det 100 år siden Polen atter blev uafhængigt. Det markerer det polske Star Alliance-medlem med en Boeing B787 Dreamliner i særlig bemaling til sine langruter.