Særmalet Iberia-fly markerer jubilæum

Det særmalede Iberia jubilæums-fly, personerne repræsenterer jubilæets sponsorer, bl.a. American Express Global Business Travel, Avis Biludlejning og Melia Hotels International.

Det særmalede Iberia jubilæums-fly, personerne repræsenterer jubilæets sponsorer, bl.a. American Express Global Business Travel, Avis Biludlejning og Melia Hotels International.

LUFTFART: I går markerede spanske Iberia at det i 70 år har betjent Europa og Latinamerika. Oneworld-medlemmet flyver fra Madrid til 16 lande i Latinamerika.

Første flyvning med det særmalede Airbus A330-jubilæumsfly var til Argentinas hovedstad, Buenos Aires, det spanske flyselskabs første destination i Latinamerika efter Anden Verdenskrig.

På det særmalede Airbus A330 har Iberia flagene fra de 16 lande i Latinamerika, det i dag flyver direkte til fra Madrids T4-terminal i Barajas-lufthavnen.

Det er Argentina, Brasilien, Chile, Colombia, Costa Rica, Cuba, Den dominikanske Republik, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Mexico, Panama, Puerto Rico (en amerikansk besiddelse), Peru, Uruguay og Venezuela.

Den 22. september i 1946 blev Iberia første flyselskab til at åbne mellem Europa og Latinamerika med ruten fra Madrid til Buenos Aires.

Dengang tog turen med en DC-4 med plads til 44 rejsende 36 timer med stop i nu Dahkla i Vestsahara samt brasilianske Natal og Rio de Janeiro.

Ruten var Iberias første med kabinepersonale.

I dag er Iberia største flyselskab mellem Europa og Latinamerika. Samlet har Iberia i dag ruter til 131 destinationer i 51 lande verden over.

x

Læs Også

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.

Billige flybilletter i påsken

Der er rift om de billige flybilletter i påskeferien. Alligevel er det stadig muligt at komme billigt afsted, viser et pristjek foretaget af Travelmarket.dk.

Turkish Airlines har nu over 300 destinationer

Det tyrkiske Star Alliance-medlem var i forvejen det flyselskab i verden med ruter til flest lande. Men åbningen af sin destination nummer 301 betjener Turkish Airlines nu 121 lande.

London-lufthavn vil være endnu større

Londons tredjestørste lufthavn forventer inden for 10 år at øge sit passagertal med otte millioner. Stansted vil også tiltrække flere oversøiske ruter til blandt andet Kina og USA.