Vildt- og Naturpark Eriksberg har verdens største avlsbestand af europæisk bison. PR-foto: Percy Christiansson.

Safaripark på størrelse med 2.000 fodboldbaner

Når Vildt- og Naturpark Eriksberg i Blekinge åbner for sommersæsonen, er parkens 1.500 dyr klar til at tage imod turister på kør-selv-safari. Parken har verdens største bestand af europæisk bison.

Vildt- og Naturpark Eriksberg, der ligger cirka 200 kilometer fra København, er ifølge egne oplysninger Skandinaviens største safaripark.

Sæsonen starter i år den 25. marts og varer til sidst i august. I Eriksberg kan gæsterne blandt andet opleve bisoner, kronvildt og vildsvin.

Parken i Blekinge dækker et område af skov-, klippe og skærgårdslandskab, der størrelsesmæssigt svarer til 2.000 fodboldbaner. Her kan man tage på svensk safari, hvor løver, zebraer og giraffer er skiftet ud med vildsvin, kronvildt og bisoner.

”Ordet safari er en stor inspiration for os her i Eriksberg. Safari betyder at rejse, og vi vil gerne invitere vores gæster på en rejse ud i naturen. Vi prøver hele tiden at bringe vores gæster og naturen tættere sammen. Når man besøger parken, er det på dyrenes præmisser,” siger Per Arne Olsson, administrerende direktør for Eriksberg Hotel & Nature Reserve, i en pressemeddelelse.

Safari i sin egen bil
Udover kør-selv-safari kan man også opleve Eriksberg på guidede ture i ”vildmarken” i enten safaribil eller minibus. Man kan også skue ud over den svenske savanne fra parkens nye naturspa eller overnatte i bygninger med direkte udsigt til de vilde dyreliv, oplyses det.

Eriksberg Hotel & Nature Reserve i er ifølge egne oplysninger, udover at være Skandinaviens største safaripark, desuden et af Nordeuropas største indhegnede, beskyttede områder for vildt dyreliv.

Parken har over 1.500 dådyr, kronvildt, muflonfår, vildsvin og verdens største avlsbestand af europæisk bison.

Eriksberg blev grundlagt i 1942 af forfatter, fotograf og naturkonservator Bengt Berg, og har siden 2008 tilbudt en totaloplevelse med fokus på dyr, natur, overnatning og gastronomi.

 

Relaterede artikler:

Danske rejsebureauer roses som bedst til dyrevelfærd

Givskud Zoo har aldrig haft så mange besøgende

Dansk zoo får det højeste besøgstal nogensinde