SAS' app. (Foto: SAS | PR)

SAS-app hædres med designpris

Efter at have fået en større overhaling af design og funktioner i 2022, har SAS’ app til flyrejsende netop modtaget anerkendelse i forbindelse med den årlige uddeling af The Red Dot Design Award.

Siden 1955 har The Red Dot Design Award uddelt priser til produkter, der udmærker sig i den ene eller anden retning. I dag betragtes prisuddelingen af mange som en af de mere prestigefyldte designkonkurrencer i verden.

De produkter, som anerkendes med priser, falder inden for tre forskellige kategorier. Det drejer sig om produktdesign, brand- og kommunikationsdesign samt designkoncepter. Nu fortæller SAS, at det skandinaviske flyselskab er at finde blandt årets vindere.

SAS er blevet anerkendt i kategorien for brand- og kommunikationsdesign. Nærmere bestemt har flyselskabet fået prisen for det redesign af selskabets app, der blev foretaget i løbet af sidste år. Her opdaterede man både den visuelle side samt de funktioner, som brugerne har adgang til.

Har søgt at gøre den mere brugervenlig
SAS lancerede første gang app’en for over 10 år siden, og ifølge flyselskabet benyttes den årligt af flere millioner rejsende. I slutningen af 2022 fik app’en en større overhaling blandt andet på baggrund af en række tilbagemeldinger, som brugerne var kommet med.

I løbet af den proces forsøgte udviklerne at gøre det nemmere at booke en flybillet og få adgang til boardingpas og andre dokumenter for SAS-passagerer. Derudover kan app’en nu også komme med rejseanbefalinger og give aktuelle informationer om den givne flyvning, som brugeren venter på.

Slutteligt betød 2022-redesignet, at måden hvorpå man navigerer i app’en, blev ændret, ligesom designet og de benyttede farver blev ajourført således, at begge dele reflekterer SAS’ nuværende brand-identitet.

Siger tak til brugere
I kølvandet på at nyheden om SAS-app’ens anerkendelse blev offentliggjort, har koncernchef Anko van der Werff i et opslag på sociale medier takket såvel prisuddelingens jury som de kunder, der har bidraget til det nye design ved at indsende feedback.

“Jeg er dybt begejstret for at kunne fortælle, at vores app er blevet tildelt den prestigefyldte Red Dot Design Award på baggrund af sit fremragende design,” lyder meldingen fra topchefen, hvortil han tilføjer:

”At modtage denne pris er en anerkendelse af udviklerne af app’ens hårde arbejde, dedikation og kreativitet. Vi hos SAS er stolte over at opleve, at vores indsats for at skabe en på samme tid brugervenlig og visuelt flot rejseapp tildeles international anerkendelse.”


Relaterede artikler:

SAS i aftale med Sabre om forsinket NDC-lancering

Rejsebureauer glade for at SAS genåbner Bangkok

Første kommune laver biobrændstofaftale med SAS