SAS-flyet, fra irske CityJet, efter landingen lørdag formiddag i Bolognas lufthavn med Lamborghini Huracan-raceren, der kan nå op på over 350 kilometer i timen. Foto via Linkedin.

SAS-fly modtaget af Lamborghini-racerbil

SAS genoptog lørdag beflyvningen af Bologna. Det første SAS-fly kom fra København og blev eskorteret til sin standplads i den norditalienske lufthavn af en noget usædvanlig Follow Me-bil, en Lamborghini Huracan.

“SK2683 follow taxiway T, TP and then Lambo for parking.”

Sådan lød meldingen fra kontroltårnet i Bologna Guglielmo Marconi-lufthavnen i lørdags, da SK2683 fra Københavns Lufthavn, en Bombardier CRJ-900 med registreringen EI-FPS og plads til 90 passagerer fløjet for SAS af irske CityJet, landede. Det skriver first officer Jonas Dandanel Rasmussen i opslag på Linkedin med fotos fra den usædvanlige ankomst.

Han tilføjede: ”Vi var åbenbart det første SAS-fly til at komme tilbage til Bologna Airport efter deres Covid-19 lockdown. Enhver ankomst skulle være som denne.”

CityJet har blandt andet en base i Københavns Lufthavn, hvorfra hovedparten af CityJets skandinaviske produktion for SAS udgår. Antallet af Bombardier CRJ900-fly i beskæftigelse for SAS skal dog reduceres fra 21 til 15, og CityJet-baserne i Stockholm og Finland skal nedlægges.

Lufthavnen i Bologna, der har IATA-koden BLQ, har fået den særlige follow me-bil, en Lamborghini Huracan, fra Lamborghini-fabrikken, der ligger ved Bologna. Lamborghini, der i dag er ejet af Volkswagens datterselskab, Audi, startede i 1963 med at fremstille sportsbiler. Men virksomhedens historie går tilbage til 1948, da Ferruccio Lamborghini åbnede en traktorfabrik.

Lamborghini forærede i 2016 for første gang lufthavnen i Bologna, der har IATA-koden BLQ, en af sine racerbiler som follow me-køretøj. Lamborghini Huracan har en 5,2 liters V10-motor, der frembringer 572 hestekræfter, skriver BBC-hjemmesiden topgear.com

SAS åbner 35 kortruter fra Danmark
Genåbningen af SAS-ruten til Bologna er en af 35 korte ruter, SAS genåbner i disse måneder fra Danmark, primært Københavns Lufthavn. SAS forventer i denne måned igen at have 40 af sine fly på vingerne, primært på europæiske ruter, men også foreløbig tre ruter til USA.

Her i juli flyver SAS igen til en række europæiske hovedstæder samt ferieruter til Sydeuropa. Udover Bologna genåbner SAS også i denne måned på Alicante, Faro, Malaga, Mallorca, Nice og Split.

Da COVID-19-pandemien for alvor begyndte at udvikle sig i Europa, lukkede SAS allerede 4. marts selskabets ruter til Norditalien, hvilket vil sige Milano, Bologna, Torino og Venedig.

Relaterede artikler:

SAS flyver på 35 korte ruter fra Danmark i juli

CityJet-piloter i protest mod baselukning

Højhastighedsturist fik fartbøder for 300.000 kroner