En Lamborghini Huracán, foto: Lamborghini.com

Højhastighedsturist fik fartbøder for 300.000 kroner

En britisk turist i Dubai lejede en Lamborghini – fire timer senere havde han 33 fartbøder for blandt andet at have kørt 240 kilometer i timen. Men han slipper måske for at betale.

Den 25-årige brite havde lejet en Lamborghini Huracán fra biludlejningsselskabet Saeed Ali Rent i Dubai. Og så skulle der ellers køres hurtigt – det blev også registreret af politiets automatiske fartkontroller, i alt 33 gange, der på fire timer tidligt tirsdag morgen klikkede den italienske fartmaskine.

I alt blev det til bøder på 47.600 dollars – cirka 300.000 kroner. Navnlig kørte den formentlig intetanende brite adskillige gange forbi politiets fartfælder på en af Dubais største færdselsåre, Sheikh Zayed Road, med en topfart på 240 kilometer i timen, skriver avisen The National, der ejes af Dubais myndigheder.

Ejerne af biludlejningsselskabet, hvor den fartglade brite havde lejet den super hurtige Lamborghini Huracán, oplyser til avisen, at den britiske turist havde ladet sit pas blive hos dem som del af garantien for, at han ville returnere bilen.

Ifølge lovgivningen i emiratet Dubai, der er en del af De forenede Arabiske Emirater, udstedes fartbøderne til den registrerede ejer af biler, der har kørt for stærkt – ikke i dette tilfælde til turisten, der blot havde lejet bilen, skriver BBC.

Biludlejningsselskab kan hænge på bøden
Turisten havde efter sine fire hurtige timer i Lamborghinien parkeret den ved det hotel, hvor han havde booket værelse. Bilen blev dog beslaglagt af politiet for at de kan sikre sig, at bøderne bliver betalt.

Sagen kan sagen ende med, at den hurtige turist kan forlade Dubai uden påtale for sin hurtige kørsel. Biludlejningsselskabet har godt nok hans pas, men den fartglade brite kan henvende sig på den britiske ambassade i Dubai og melde sit pas bortkommet og få udstedt et midlertidigt så han kan flyve hjem.

”Men hvorfor skal vi betale – det er turistens fejl at han ikke har overholdt fartgrænserne. Og vi kan jo ikke bare beholde hans pas,” lyder det fra biludlejningsselskabet.

Relaterede artikler:

Emirater klar med skandinavisk roadshow

Abu Dhabi åbner kæmpe forlystelsespark

Berømt krydstogtskib åbner som hotel