SAS fremrykkede billetsalg til ny rute

SAS begyndte torsdag at sælge billetter til sin kommende indenrigsrute, Billund og København, der letter 13. august. Fra september indsætter selskabet også flere afgange fra Aalborg og Aarhus.

 

Ruteåbningen og forøgelsen på SAS’ to eksisterende indenrigsruter sker i kølvandet af Cimber Sterlings konkurs sidste måned. Billund-ruten er den eneste af Cimber Sterlings tidligere indenrigsruter, der ikke har været trafikeret siden konkursen.

 

Norwegian rykkede hurtigt ind på København-Karup, mens Danish Air Transport overtog ruterne til Sønderborg og Bornholm.

 

Men da SAS sidste uge meddelte, at selskabet ville åbne på København-Billund – samt også mellem Billund og Oslo fra 3. september – gav det løftede øjenbryn flere steder i rejsebranchen, at SAS først ville sælge billetter til ruten mellem Billund og København fra 3. juli.

 

Det har SAS nu derfor ændret og begyndte i går, torsdag, at sælge billetter til ruten samt de ekstra afgange fra København til hhv. Aalborg og Aarhus.

 

SAS forventer fra næste måned at indgå billetsamarbejde med DAT på ruterne fra Sønderborg og Bornholm for at give bedre adgang til SAS’ destinationer ud fra København.

 

”SAS har længe planlagt kampagne i slutningen af juni med billige indenrigsbilletter. Den skal rejsende fra Billund ikke snydes for, derfor åbner SAS tidligere for salget af Billund-billetter end ventet,” lød den officielle forklaring i går fra Per Møller Jensen, Vice President for marketing og EuroBonus i SAS.

 

Via det nye selskab, Cimber A/S, vil SAS fra 13. august flyve fem gange dagligt mellem København og Billund samt op til tre gange om dagen i weekender. Ruten mellem Oslo og Billund får en enkelt daglig afgang. Samme rute har Norwegian også en daglig afgang på, mens Sun-Air flyver ud og hjem morgen og aften.

 

Cimber A/S flyver ruten mellem Billund og København med ATR-turbopropfly med plads til 66 passagerer. SAS’ nye rute mellem Billund og Oslo starter 3. september og flyves med en Boeing 737 fra SAS.

Skrevet af Henrik Baumgarten