SAS køber verdens største passagerfly

13

sas airbus a380FLYSELSKABER: SAS får fra efteråret to eksemplarer af dobbeltdækkeren Airbus A380, flyene skal dels bruges på en række af SAS’ langruter, men også på de mest passagertunge afgange fra bl.a. Københavns Lufthavn til London Heathrow. Kæmpeflyet får i SAS’ version plads til 516 passagerer.

Airbus har givet SAS et godt tilbud på de to A380’ere, der oprindeligt var bestilt af SAS’ japanske Star Alliance-partner, All Nippon Airways. Men ANA valgte at bruge en klausul i købskontrakten, hvor selskabet kunne annullere bestillingen.

Dermed stod Airbus med to snart færdigsamlede A380’ere til en værdi af ca. 2,7 milliarder kr. stykket. Airbus har henvendt sig en række flyselskaber og tilbudt de to fly, som SAS endte med at sige ja til.

Standby.dk erfarer, at flyene leveres til SAS til efteråret – SAS-fly hedder altid ”Viking” til efternavn og de to fly skal hedde hhv. Ranslirpa Viking og Fritz Viking, sidstnævnte navn måske efter SAS’ nuværende bestyrelsesformand, Fritz Schur.

I starten skal SAS-piloter rutetræne med de store fly på ruter indenfor Europa, fra starten af vinterprogrammet indsættes kæmpejumboerne på en række af SAS’ langruter fra såvel København som Stockholm. Mens Stockholms Arlanda-lufthavn er klar til at modtage A380, mangler der stadig en del i Københavns Lufthavn, men det skulle kunne nås inden flyene lander til efteråret.

Airbus har 317 bestillinger på A380’ere og har foreløbig leveret over 150; Emirates’ er største kunde med bestilling på 140 eksemplarer, hvoraf ca. 60 er leveret. Airbus samler ca. én A380 om måneden.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

13 Comments on "SAS køber verdens største passagerfly"

Notify of
avatar
Peter W Schmidt
Peter W Schmidt

Aprilsnar!

Fjæsingen
Fjæsingen

April—april!,,

Andreas
Andreas

Det passer sku da ikke!

Michael Beg
Michael Beg

Ranslirpa Viking ! 🙂 🙂 = aprilsnar Viking 🙂

God humor ! 🙂

Peter R
Peter R

Den smukkeste aprilsnar jeg har set!

Michael J. Nelson
Michael J. Nelson

Dette er naturlugvis en Aprils nar (-:

Ola
Ola

Når Ranslirpa Viking har første afgang, må det være med en Norwegian pilot ved pinden, de har jo bedst erfaring med store flytyper der aldrig kommer afsted.
De mange passsagere kræver at check-in foregår som Ryan Air kan afvikle det og plads er der jo i GO terminalen, her kan Easy Jet hjælpe
Al i alt en WINWIN situation for samarbejdet i flybranchen som der b urde være mere af hver år omkring 01. april.
Jeg får helt lyst til at vende tilbage til branchen – Hilsen Ola Noppenaug

Michael J. Nelson
Michael J. Nelson

Aprilsnar (-;

Poul-Erik Lintrup
Poul-Erik Lintrup

Aprilsnar

Lennart B Olsen
Lennart B Olsen

ikke for at være lysseslukker, men det er 1 April.

April Fool
April Fool

Ranslirpa? Seriously…this was the best you could come up with? 🙂

April 1st
April 1st

Og Emirates skal stoppe at flyve på København, not.

Jens
Jens

god aprilsnar.

wpDiscuz