SAS mangler accept fra 650 svenske og norske piloter

sas-piloterFORLIG: Der er ud over de danske piloter nu også indgået en ny overenskomst med den del af det norske pilotkorps, som i sin tid kom fra Braathens. – Nu mangler en ny overenskomst med 650 piloter fra Norge og Sverige, og risikoen for strejke fra 28. maj eksisterer fortsat.

SAS tog et pænt skridt frem i forhandlingerne med piloterne om en ny overenskomst i går, da der blev opnået enighed med den norske pilotforening, SNF, om en aftale tilsvarende den, der er indgået med de danske piloter. Herefter er der overenskomst med 52 procent af samtlige SAS piloter, der er spredt i flere forskellige fagforeninger.

Tilbage resterer manglende aftaler med ca. 650 piloter, der er medlemmer af norske SAS flyveres forening og svensk SPF-forening. Overfor begge grupper forhandles nu under medvirken af mæglingsmænd i håb om at nå et resultat, som ellers i værste fald kan udløse strejke for de svenske piloters vedkommende fra 28. maj.

Stridspunktet er, efter hvad standby.dk erfarer, et nyt regelsæt, som barberer en stribe af de gamle krav væk fra piloterne til deres flyselskab for at kunne konkurrere på lige fod i en global verden med en helt anden trafik end tidligere kendt. Både fra lavprisselskaber og Open Sky.

Det har de danske piloter allerede accepteret og nu også nogle af de norske, tidligere Braathens piloter, som ved, hvad det vil sige, når ens selskab ikke mere kan følge med.

Alle danske piloter har skrevet under på aftalen med tilbagevirkende kraft fra 1. april i år. Det gælder også hele korpset i det nu SAS-ejede Cimber Air.

På trods af, at det også var helligdag i Sverige i går, fortsatte forhandlingerne.