Fra underskrivelsen af milliardkontrakten mellem Apollo og SAS, fra venstre Markus Ek, global salgschef i SAS, Michael Erixon, Head of Strategic Contracting, Global Sales, SAS, Henrik Johansson, Flight Purchase Manager, Apollo, samt Leif Vase Larsen, administrerende direktør for Apollo i Norden. Foto: Apollo.

SAS og Apollo i ny milliardaftale

SAS og Apollo forlænger samarbejdet om charterfly over tre sommer- og vintersæsoner frem til 2024. Aftalen, der er SAS’ største med en charterarrangør, har en værdi af 2,5 milliarder kroner.

SAS og Apollo Rejser fortsætter deres mangeårige samarbejde med den nye aftale, der kan forlænges i to år frem til 2026. Det oplyser Apollo i en pressemeddelelse.

Samarbejdet med Apollo er SAS’ største aftale med en charterarrangør og kontraktværdien kommer cirka op på 3,4 milliarder svenske kroner, cirka 2,5 milliarder danske kroner, for de første tre år.

Apollo i Norden flyver på en normal sommer cirka 650.000 gæster til navnlig sydeuropæiske rejsemål,

Aftalen indebærer, at SAS forbliver hovedpartner for Apollos charterflyvninger fra Skandinavien i kontraktperioden. Herudover skal Apollo blandt andet bruge sit eget flyselskab, Novair.

Hertil kommer flyvninger med Great Dane Airlines ligesom der også kigges på Jettime og Sunclass Airlines.

SAS kommer med aftalen til at flyve Apollos gæster til og fra 24 lufthavne i Danmark, Sverige og Norge til 51 feriedestinationer rundt om i Europa. Apollo forbliver dermed SAS’ største partner på chartersiden.

”Ser vi frem til igen at kunne rejse frit”
I en pressemeddelelse i forbindelse med den nye kontrakt mellem Apollo og SAS, siger Markus Ek, global salgschef i SAS:

”Vi er stolte over vores lange samarbejde og glade for vores nye aftale med Apollo. Chartersamarbejdet er en vigtig del af vores strategi om at sæsonjustere kapaciteten, og den nye aftale med Apollo er et bevis på, at SAS er en anset samarbejdspartner. I takt med at coronavaccinerne nu skrider frem, ser vi frem til igen at have mulighed for at kunne rejse frit.”

Store dele af charterruterne med Apollo-gæsterne vil blive fløjet af SAS’ helt nye Airbus A320 fly.

I pressemeddelelsen siger Leif Vase Larsen, koncernchef hos Apollo i Norden: ”Apollo ser lyst på fremtiden, og vi er overbeviste om, at vi snart kan rejse udenlands igen. Derfor føles det rigtig godt, at vi nu har indgået en aftale med SAS, som sikrer vores samarbejde flere år frem i tiden. SAS’ fokus på bæredygtige rejser, leveringssikkerhed og mange weekendafgange er med til, at vi hos Apollo trygt kan fokusere på det, vi er bedst til: At give vores kunder en rigtig god ferieoplevelse.”

Apollo har siden 2015 været en del af den privatejede tyske koncern REWE med over 300.000 medarbejdere.

Relaterede artikler:

Coronakrisen fjernede fire ud af fem charterrejser

SAS fastholder markedsandel i CPH

Charterforening afventer rapport fra kammeradvokat