SAS på vingerne med nye ruter fra Aalborg og Billund

Ombordstigning ved første afgang fra Aalborg til Stockholm. Foto: Aalborg Lufthavn.

Ombordstigning ved første afgang fra Aalborg til Stockholm. Foto: Aalborg Lufthavn.

SAS markerede i går åbningen af to nye ruter fra Billund og Aalborg til Stockholm. Ruten mellem Aalborg og Arlanda får fra efteråret yderligere to afgange.

Der er flere forretningsrejsende i Billund Lufthavns optage-område, derfor flyver SAS 11 gange om ugen mellem Stockholm Arlanda og Billund, mens Aalborg Lufthavn til at begynde med må nøjes med fire fly om ugen.

Ved åbningen af den nye rute fra Aalborg til den svenske hovedstad, sagde SAS’ koncerndirektør, Flemming Jensen, ifølge Nordjyske.dk, at Aalborg-ruten fra november kommer op på et dagligt fly – undtagen lørdag.

”Vi vil gerne operere mere fra Aalborg, men det er op til passagererne,” sagde Flemming Jensen, som tidligere har boet i Nordjylland, da han var jagerpilot i flyvevåbnet.

Nu glæder han sig over fremgangen for Aalborg Lufthavn, som er ”den eneste, hvor det er billigere at parkere (det er nemlig gratis, red), end det er at flyve,” sagde han.

Aalborg Lufthavns adm. direktør, Søren Svendsen, gentog ved ruteåbningen, at lufthavnens undersøgelser viser, at Stockholm indtil nu har udgjort det største uudnyttede potentiale ud af Aalborg.

De nye ruter fra Billund og Aalborg flyves for SAS af svenske Braathens Regional med en Saab 2000 med 50 passagersæder. Der var 18 passagerer, da SAS i går for første gang fløj fra Stockholm til Aalborg, mens 27 rejsende skulle med den anden vej til Stockholm.

Ruten til Stockholm er den tredje nye fra Aalborg i år. Danish Air Transport har startet helårsrute til Stavanger, mens Norwegian flyver sæsonrute til Alicante. Norwegian er også begyndt at flyve mellem Aalborg og Oslo, men den rute trafikeres i forvejen af danske Sun-Air.