SAS præcisionschef skal hjælpe DSB med tog til tiden

DSB har modtaget metervis af klager over tog, der ikke kommer til tiden, manglende information samt tog med alt for få vogne i myldretiden. Nu forsøger DSB at få hjælp til at udbedre over en bred front.

Til det formål er nedsat en referencegruppe, hvor SAS’ såkaldte præcisionsgeneral, luftkaptajn Per Schrøder (foto), er inviteret med. Selv siger han til takeoff.dk ”vi skal bare lære af hinanden”.

Det er ikke svært at se, hvem der skal lære mest i øjeblikket. SAS er Europas mest præcise ruteselskab. DSB ville på en statistik blive placeret i den modsatte ende af karakterskalaen.

Per Schrøder har allerede holdt flere foredrag, såvel for DSB som i Banedanmark. Han er ikke typen, der bare kommer og praler af sine resultater, men manden der kan li’ at ting sker til den tid, der er fastsat. Det har han lært af sin tid i cockpittet.

”Jeg synes altså ikke, det er så slemt med DSB, som man siger. Jeg er selv superpendler fra Kokkedal til Kastrup, så jeg ved, hvad jeg taler om. DSB har et afgørende problem med information, som er utrolig vigtigt, når man er passager.”

”Du var selv med i et totalt overfyldt tog forleden morgen med alt for få vogne?”

”Ja, det var slemt. Problemet er, at DSB bliver målt på at de kører, ikke på hvad de kører med,  eller hvilken service de giver passagererne, som simpelthen nu og da opgiver at komme på toget. Det sker højst en ud af 10 gange, men det er naturligvis også for meget.”

”Kan du holde den fine stil i SAS?”

”Ja, målt på gennemsnittet er vi i front. Jeg er bare ikke tilfreds, fordi vi er rettidige langt de fleste gange. Vi skal være det hver eneste gang. Der skal være helt indlysende grunde, før det kan undskyldes, at vi ikke holder tiden.”

”Var det ikke en ide at foreslå DSB det?”

”Jeg synes, vi skal lære af hinanden!”

 

Skrevet af Ejvind Olesen