SAS skal betale for handicapservice

handicap-lufthavnHøjesteret fastslår, at det er helt efter bogen, når Københavns Lufthavn forlanger, at SAS betaler en regning på over 18 millioner kroner for ekstraudgifter for handicappede. SAS afviste at betale for assistancen, som lufthavnen giver handicappede passagerer.

Det er samme resultat, som Østre Landsret nåede frem til i februar sidste år. Dengang valgte SAS at anke dommen. Det betyder en ekstraregning på 400.000 kroner plus renter i sagsomkostninger oveni en regning for sagsomkostninger ved Østre Landsret, som løb op i 700.000 kroner, skriver epn.dk.

I juli 2008 trådte EUs PRM-forordning i kraft. Den betød, at lufthavnene blev forpligtet til at afholde merudgifter i forbindelse med handicappede passagerer. Tidligere havde opgaven hvilet på flyselskaberne.

Forordningen giver dog lufthavnene mulighed for at opkræve en afgift hos flyselskaberne for handicap-servicen. SAS har med henvisning til takstaftalen mellem selskabet og lufthavnen hævdet, at lufthavnen ikke må kaste nye gebyrer over på SAS.

Højesteret lægger vægt på, at takstaftalen er indgået inden PRM-forordningen, og at SAS på det tidspunkt alligevel selv sad med regningen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.