SAS skruer ned i Estonian Air

Og de 10% kan SAS sælge om fire år til gældende markedspris. Det er et led i strategien Core SAS at reducere medejerskab af andre flyselskaber. Herefter har den estiske regering 90% af aktierne i Estonian Air. Nedjusteringen af ejerandelen i flyselskabet koster ikke SAS noget og SAS fortsætter samarbejdet med Estonian Air.

 

Tidligere på måneden meddelte SAS om et tab på 40 mio. svenske kr., da SAS trak sig ud af sit medejerskab af svenske Skyways. SAS Gruppen havde 19,9 % af aktierne i det regionale svenske flyselskab, der i perioder bl.a. har fløjet fra svenske byer til Københavns Lufthavn. SAS’ aktier i Skyways er købt af Largus Holding, et selskab helt ejet af den svenske Salén-familie, der allerede har 80,1% af aktierne i Skyways Holding.

 

SAS begrunder også her salget af aktieposten i Skyways med sin Core SAS strategi – SAS og Skyways vil dog fortsætte deres nære samarbejde, oplyser SAS.

 

Tidligere har SAS været medejer af bl.a. Air Baltic, British Midland, Cimber Air og Spanair.

 

SAS har i dag en mindre aktiepost i Air Greenland ligesom SAS Gruppen ejer bl.a. det finske flyselskab Blue 1 og det norske flyselskab Widerøe.

Skrevet af Henrik Baumgarten

SAS skruer ned i Estonian Air

De 10 % kan SAS sælge om fire år til markedsprisen. Det er et led i strategien Core SAS at reducere medejerskab af andre flyselskaber.

 
Herefter har den estiske regering 90 % af aktierne i Estonian Air. Nedjusteringen af ejerandelen i flyselskabet koster ikke SAS noget og SAS fortsætter samarbejdet med Estonian Air.

 
Tidligere på måneden meddelte SAS om et tab på 40 mio. svenske kr., da SAS trak sig ud af sit medejerskab af svenske Skyways. SAS Gruppen havde 19,9 % af aktierne i det regionale svenske flyselskab Skyways, der i perioder bl.a. har fløjet fra svenske byer til København.

 
SAS begrunder også salget af aktieposten i Skyways med sin Core SAS strategi – SAS og Skyways vil dog fortsætte deres nære samarbejde, oplyser SAS.

 
Tidligere har SAS været medejer af bl.a. Air Baltic, British Midland, Cimber Air og Spanair.
 
SAS har i dag en mindre aktiepost i Air Greenland ligesom SAS Gruppen ejer bl.a. det finske flyselskab Blue 1 og det norske flyselskab Widerøe.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.